Αλλαγές και βαθιές τομές προγραμματίζει η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση, κάτι που εξήγγειλε και ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής. Φυσικά και είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και αυτό γιατί το απαρχαιωμένο σύστημα που επικρατεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών δεν επιτρέπει να συστήνεται η Ελλάδα ως χώρα που ανήκει στις προηγμένες χώρες.

Μαζί με όλα όσα έχουν κατά νουν να θεραπεύσουν στη δημόσια διοίκηση όσοι ασχοληθούν με τον επανακαθορισμό της, θα πρέπει οπωσδήποτε να δουν και το θέμα της εξυπηρέτησης του πολίτη. Η τριτοκοσμική αντιμετώπισή τους θα πρέπει να πάψει και θα πρέπει ο πολίτης να αισθανθεί ότι επί τέλους η πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός στα αιτήματά του. Και οπωσδήποτε θα πρέπει να σταματήσει το «γρηγορόσημο», το οποίο έχει γίνει καθεστώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πολίτης για ένα καθόλα νόμιμο αίτημά του. Κάτι που εκμεταλλεύονται οι τυχάρπαστοι και προκειμένου να …βοηθήσουν στην γρήγορη εξυπηρέτησή του, παίρνουν το ….κάτι τις τους.

Δεν ξέρουμε ποιες άλλες αλλαγές έχουν κατά νου οι διαμορφωτές της δημόσιας διοίκησης. Εκείνο που θα πρέπει οπωσδήποτε να λύσουν είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο οποίος μέχρι τώρα περιμένει πότε θα δεήσει ο κάθε υπάλληλος να τον εξυπηρετήσει. Εκτός φυσικά και αν διαθέτει το πάντα χρήσιμο γρηγορόσημο.

Το πρόβλημα αυτό πρέπει να λύσουν οι ασχολούμενοι με τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Και για να λυθεί υπάρχουν εύκολοι τρόποι.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)