Από τον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, λάβαμε επιστολή-απάντηση σε σχόλιο της «Φωνής» σχετικά με θέματα που αφορούν την περιοχή Θεσπρωτικού και πιο συγκεκριμένα το ίντερνετ στην περιοχή, όπως επίσης και τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του τέως δήμου Θεσπρωτικού. Και για τα δυό αυτά θέματα, τα οποία ανέδειξε η εφημερίδα μας, η απάντηση του δημάρχου του δήμου Ζηρού έχει ως εξής:

 «Αξιότιμε κ. Διευθυντά

Αφού ευχηθώ για μία ακόμη φορά, τόσο σε εσάς προσωπικά, όσο και στους αγαπητούς συνεργάτες σας, αλλά και σε όλους τους αξιότιμους αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας ‘Καλή και δημιουργική Χρονιά’ θα ήθελα με αφορμή δύο σχόλια που δημοσιεύτηκαν στην έκδοση της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου και στη στήλη “Δυτικά του Ζηρού” να ενημερώσω ως προς τα εξής: Όσον αφορά την λειτουργία του ασύρματου ίντερνετ στην περιοχή της Δ.Ε. Θεσπρωτικού, όπως εύστοχα παρατηρεί ο συντάκτης του κειμένου το δίκτυο έχει καταστεί προβληματικό εδώ και περίπου τρία χρόνια. Η νέα δημοτική αρχή έχει θέσει το θέμα του ίντερνετ στον Δήμο μας σε πρώτιστη προτεραιότητα. Έχει γίνει ήδη μελέτη και έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου που θα παρέχει σύνδεση με πληρέστερη κάλυψη, ασφάλεια και μεγαλύτερες ταχύτητες για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών και την κάλυψη μεγαλύτερου αριθμού χρηστών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι στην κατεύθυνση να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου σύγχρονου δικτύου ασύρματου ίντερνετ στην Δ.Ε. Θεσπρωτικού εντός του πρώτου τετραμήνου του 2016.

Σχετικά δε με τη μεταστέγαση των Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού, είναι αληθές ότι ολοκληρώνουμε τις μελέτες και θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την επισκευή των παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, χρήματα τα οποία δεν ‘αντέχει’ να επιβαρυνθεί ο Δήμος Ζηρού αυτή τη στιγμή.    

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ζηρού

Καλαντζής Νικόλαος

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)