● Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του οικήματός του στην οδό Πλάτωνος 10, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την περασμένη Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Χαιρέτησαν τους παριστάμενους η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Κίσκου και ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κάρναβος. Οι επίσημοι προσκεκλημένο έκοψαν από ένα κομμάτι της πίτας, ενώ σε όλους τους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν εδέσματα και γλυκά από την Ήπειρο, καθώς και ηπειρώτικο τσίπουρο. Στον τυχερό της εκδήλωσης που κέρδισε το «φλουρί» δόθηκε αναμνηστικό δώρο. Ακολούθησε ηπειρώτικο γλέντι και χορός.

● Κόβουν την πίτα τους. Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στη 1 το μεσημέρι ο Σύλλογος των Απανταχού Βιγλιωτών Άρτας «Η νύμφη του Αμβρακικού», κόβει την πίτα του στο κέντρο ”Ποσειδών”, Επαμεινώνδα 18, συνέχεια Σοφοκλέους, στην Καλλιθέα. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους Ηπειρώτες και τους φίλους του συλλόγου να παραστούν στην εκδήλωση, στην οποί εκτός της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα διασκεδάσουν με δημοτικούς, λαϊκούς και ποντιακούς χορούς

 

● Οι Ηπειρώτες Ζωγράφου έκοψαν την πίτα τους και τίμησαν επιφανή πρόσωπα. Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος» πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη», την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Αλέξανδρος Σπύρου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Ακολούθησε η απονομή των επαίνων προς τους Κώστα Παπακωνσταντίνου, επί σειρά ετών πρόεδρο του συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου και επίτιμο σχολικό σύμβουλο, τον έπαινο στον οποίον επέδωσε ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής και Στέφανο Φούσα, από την Ρεπετίστα Πωγωνίου, πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος, τον έπαινο στον οποίον επέδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ηπειρώτης Γιάννης Μπαλάφας. Μετά την απονομή των επαίνων ακολούθησε η διαδικασία της κοπής της πίτας, την οποία είχε ευλογήσει ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ζωγράφου και η εκδήλωση συνεχίστηκε με ηπειρώτικα τραγούδια.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε  μικρή γιορτή, για τους παρευρισκόμενους, με προσφορά εδεσμάτων, ηπειρώτικων πιτών και γλυκών, που κατασκεύασαν οι γυναίκες του Συλλόγου και προσέφεραν ηπειρώτικοι φούρνοι της περιοχής και δεν έλειψε βεβαίως και προσφορά ηπειρώτικου τσίπουρου και κρασιού. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηπειρωτών του Δήμου Ζωγράφου, εκφράζουν, τις ευχαριστίες τους προς τη δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη για την παραχώρηση της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου.

● Την πίτα τους έκοψαν οι Ηπειρώτες του Πειραιά. Στο νεοκλασικό κτίριό του Στην οδό Φίλωνος στον Πειραιά έκοψε την πίτα του ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 το βράδυ. Ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Λένης έκοψε την πίτας και τη διένειμε στους παρευρισκόμενους, στους οποίους προσφέρθηκαν ηπειρώτικα γλυκά και εδέσματα, αλλά και ηπειρώτικο τσίπουρο. Ακολούθησε γλέντι και χορός και όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)