● Την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

- Τι το περίεργο θα μου πείτε. Το περίεργο είναι ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας φόραγε γραβάτα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας όχι.

- Πάντως δεν άλλαξε θέσεις ο γραμματέας του ΚΚΕ και το κόμμα του, αφού κάλεσε σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους.

● Ο πρώτος που αποδέχτηκε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για ένα νέο ξεκίνημα για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς, είναι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

- Είναι ο άνθρωπος που από το Καστελλόριζο μας ανακοίνωσε ότι η χώρα χρεοκόπησε και ότι ο ίδιος ζήτησε δάνειο από το ΔουΝουΤου.

- Δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυρία Γεννηματά. Να αναστήσει ένα χώρο που έπαψε να υπάρχει, ή να τα βρει ο Γιωργάκης με τον άλλον τον ογκόλιθο του σοσιαλισμού τον Βενιζέλο.

- Και φυσικά ούτε της πέρασε από το μυαλό ότι υπήρξε «πόλεμος» μεταξύ των ανθρώπων που ψήφισαν ΠαΣοΚ και αυτών που ψήφισαν ΚιΔηΣο στις προπερασμένες εκλογές.

● Τα αιτήματα των αγροτών είναι πολλά και χρονίζουν και δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό που θα πρέπει να τους απασχολεί.

- Άλλο όμως η συμπαράσταση στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, άλλο να δέχονται να σκηνοθετήσει να χύνουν το γάλα μπροστά στην οθόνη, ο δημοσιογράφος που εκείνη την ώρα υποτίθεται ότι τους συμπαρίστατο.

- Γιατί το είδαμε κι αυτό στη Νάξο, όπου οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες δέχτηκαν πρώτα το σύνθημα που τους έδωσε ο δημοσιογράφος για να χύσουν το γάλα. Μπράβο στους αγρότες και μπράβο στον δημοσιογράφο που συμπαρίσταται στους αγώνες τους.

● Έγραψε. Ο Βενιζέλος, αυτός ο ογκόλιθος του σοσιαλισμού, σε άρθρο του λέει τι πρέπει να γίνει στο προοδευτικό κέντρο και με ποιούς θα πρέπει να έχει μέτωπα.

- Φυσικά φαίνεται να μη συμφωνεί με τη Φώφη Γεννηματά, ότι με τη Ν.Δ. χωρίζει το ΠαΣοΚ άβυσσος.

- Και ονοματίζει με ποιους πρέπει να χωρίζει το προοδευτικό κέντρο άβυσσος. Από τον πίνακα αυτόν λείπει η Νέα Δημοκρατία. Καλώς.

● Από τους «διορισμούς» στο δημόσιο που στην ουσία είναι μετακίνηση μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία των Υπουργών –αλλά αυτό δεν το λένε-, δεν θα μπορούσε να λείψε και ο δικός μας Βαγγέλης Ντάκουλας, που είναι και γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας.

- Ο οποίος φυσικά δεν λέει στο άρθρο του πόσοι είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν στα γραφεία των υπουργών και πόσοι ήταν στα οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία των υπουργών πριν την έλευση της κακούργας αυτής κυβέρνησης.

- Όπως δεν μας λέει αν θα έπρεπε στα γραφεία των υπουργών να παραμείνουν οι υπάλληλοι που είχαν οι υπουργοί της δικής του κυβέρνησης.

- «Αἰδώς Ἀ(χ)ρεῖοι νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι».

● Και για να μη ξεχάσω, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας εκφράζει άποψη και για την υγεία στο νομό (η οποία καθώς όλοι θα ξέρετε, επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. λειτουργούσε ρολόι).

- Τι άποψη δηλαδή, την έκπληξή του εκφράζει ο Χριστιανός γιατί «Δυστυχώς πέρα από το βόλεμα κάποιων τοπικών πολιτικών «παραγόντων», ίσως και την αποπληρωμή προεκλογικών «μεταγραφών», φοβούμαστε ότι στόχος τους είναι τελικά και κυρίως να μην υπάρχει αντίδραση στην επίθεση που δέχεται το σύστημα υγείας στην περιοχή μας».

- Το πιθανότερο είναι ότι υπονοεί ο κύριος πρόεδρος ότι θα έπρεπε να παραμείνουν στη θέση τους οι προηγούμενοι πολιτικοί «παράγοντες», οι οποίοι και στην υγεία θα εφάρμοζαν τη δική τους πολιτική.

- Και για να ξέρετε, το σύστημα υγείας δέχεται επιθέσεις από ετούτη την κυβέρνηση. Η οποία είναι υπεύθυνη για όλα τα κακά της μοίρας στο θέμα της υγείας.

● Πάει και ο φίλος της στήλης Πάνος Ρεμπής. Ο γνωστός μηχανικός Πάνος Ρεμπής που ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, έφυγε από το Ποτάμι και προσχώρησε στη Ν.Δ.

- Δεν ξέρω αν τον συγκίνησε η φυσιογνωμία του Κυριάκου, ή αν αυτά που πρεσβεύει είναι και στις προθέσεις του Πάνου Ρεμπή.

- Ξέρω μοναχά ότι η εκλογική πελατεία του Ποταμιού στο νομό συρρικνώνεται μετά και την αποχώρηση του Ρεμπή από το κόμμα του Θεοδωράκη.

- Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πιστεύουμε αυτά που διαδίδονται, ότι δηλαδή ο Πάνος, έφυγε από το Ποτάμι γιατί προσβλέπει στην υποψηφιότητα βουλευτή με τη Ν.Δ. και εκλογή του ως βουλευτή στη θέση του Στέργιου Γιαννάκη.

● Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε (και όχι η εφαρμογή του προγράμματος ύφεσης που επιβάλουν οι χώρες της ευρωζώνης με κυρίαρχη χώρα τη Γερμανία).

● Ώστε δεν ήταν οι αγρότες που ζήτησαν να φύγει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση γιατί είναι ντροπή της Κρήτης, αλλά ο Πρίαμος.

- Έστι δε Πρίαμος υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος αγροτικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίλεκτο μέλος της συνοδείας του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

- Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης είναι αυτός που επιθυμεί σφόδρα να πέσει αυτή η κυβέρνηση (και να έρθει η κυβέρνηση του Κυριάκου προφανώς) και όχι οι αγρότες της Κρήτης.

- Οι οποίοι διαδήλωσαν -και σωστά- για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πλην όμως δεν φαντάζομαι να έχρησαν αρχηγό τους τον Πρίαμο και να του είπαν μάλιστα ότι για όλα τα κακά που αντιμετωπίζουν οι αγρότες φταίει η τωρινή κυβέρνηση και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να φύγει και να ‘ρθει ο Μητσοτάκης.

Έμαθα πως επιχειρηματίας ψάχνει να αγοράσει χωράφια σε συγκεκριμένο μέρος στο δήμο Ζηρού, προκειμένου να οργανώσει τις επιχειρήσεις του.

- Έμαθα μάλιστα ότι στα κτήματα που θα αγοράσει, πρόκειται να φυτέψει ακτινίδια, τα οποία λέγεται ότι θα εξάγει κιόλας.

- Πολύ σωστός ο επιχειρηματίας και πολύ σωστά κάνει τη δουλειά του, αφού ξέρει πολύ καλά ότι το προϊόν που θα παράξει θα του αποδώσει.

- Καιρός όμως είναι και οι αγρότες που βλέπουν ότι τα χωράφια που καλλιεργούν δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, να αλλάξουν καλλιέργεια.

- Δεν λέμε ότι θα πρέπει όλοι να βάλουν ακτινίδια (που κι αυτό δεν θα είναι άσχημο), αλλά να δουν τι μπορεί να κάνουν όλοι μαζί. Παραδείγματος χάριν, αντί για ακτινίδια μπορούν να φυτέψουν σταφύλια για παραγωγή κρασιού.

- Γιατί ένα προϊόν χρειάζεται να καλλιεργηθεί από πολλούς, προκειμένου να έχει απόδοση. Αν καλλιεργηθεί από λίγους, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει στις χωματερές.

- (Κάπου διαβάσαμε ότι πρόκειται να γίνουν εγκαίνια εργοστασίου παραγωγής χυμού ροδιού, από τις ροδιές που φύτεψαν μερικοί. Αν είναι αλήθεια, είναι πολύ καλό).

Από τους συμβούλους της συμπολίτευσης ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πάργας, ενώ αρνήθηκαν την ψήφο τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

- Μπορεί ο δήμαρχος να δικαιολόγησε τη μη υλοποίηση των όσων υποσχέθηκε η δημοτική πλειοψηφία και να έριξε την ευθύνη στην οικονομική κρίση, αλλά μάλλον δεν είναι αυτός ο λόγος.

- Συνηθίζεται η αντιπολίτευση να μη ψηφίζει τους προϋπολογισμούς της πλειοψηφίας, υπάρχει δεν υπάρχει η οικονομική κρίση.

- Το ξέρει αυτό ο Αντώνης Νάστας, σαν παλιός επιχειρηματίας που είναι. Εκτός και αν η αντιπολίτευση ψηφίζει τον προϋπολογισμό, όπως συνέβη σε κάποιον άλλον δήμο (ονόματα δεν λέμε).

Οι διαδηλωτές της γραβάτας, αυτοί δηλαδή που διαδήλωσαν στην Αθήνα (μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες) και κρέμασαν τις γραβάτες τους στα δέντρα έξω από τη Βουλή, γύρισαν μετά και τις πήραν πάλι.

- Και όπως μου μετέφερε φίλος ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση ως ελεύθερος επαγγελματίας, γύρισαν και τις πήραν, εκείνοι που φόραγαν ακριβές γραβάτες, μεταξωτές.

- Οι άλλοι που δεν γύρισαν πίσω, δεν φόραγαν ακριβές γραβάτες, γιατί είχαν ψυλλιαστεί τι θα γινόταν.

● Αλληλογραφία. Στο Λάμπρο και τη Μαρίνα, εύχομαι ολόψυχα να τους ζήσει το νεογέννητο κοριτσάκι. Πολλές ευχές και στους παππούδες Γιώργο Ταγκαρέλη και Βασίλη Καραμούτσιο και στη γιαγιά Βασιλεία. Φυσικά το κοριτσάκι θα γίνει χαρούμενο και χαμογελαστό σαν τον πατέρα και τη μάνα του. Οι παππούδες και οι γιαγιά είναι μόνο να δίνουν χέρι βοηθείας στους γονείς. Κι αυτό θα κάνουν, είμαι σίγουρος.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)