Η περιοχή μας έχει να επιδεικνύει στη νεότερη ιστορία το ηρωικό Σούλι και την αντίσταση που επέδειξε στον πασά των Ιωαννίνων. Το Σούλι όμως έκρυβε μέσα του και έναν Πηλιογούση που πρόδωσε τους πατριώτες του, κινούμενος από ταπεινά ελατήρια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται με άλλη μορφή, με άλλους πρωταγωνιστές και με άλλες συνθήκες. Γεγονός είναι πάντως ότι η θλιβερή μειονότητα των προδοτών, των λαμόγιων και των παλιανθρώπων συνεχίζει να υπάρχει και να δρα στις μέρες μας και να μας θυμίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι που διακατέχονται από το σύνδρομο Πηλιογούση, υπάρχουν και παραμένουν πάντα επικίνδυνοι. Άνθρωποι που πάνω από όλα βάζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιδιώξεις.
Αφορμή για να γράψω τα παραπάνω στέκεται ο πόλεμος που κάποιοι αποτυχημένοι επαγγελματίες της πολιτικής έχουν εξαπολύσει εναντίον των Ηπειρωτών που σήμερα παίζουν σημαντικό ρόλο για τις εξελίξεις στην περιοχή μας και αυτοί είναι: ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και ο Βουλευτής του Νομού μας Κώστας Μπάρκας που με συχνές παρουσίες του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα στηρίζει επαρκώς το κυβερνητικό έργο.
Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως λαθρόβια και χωρίς νομική υπόσταση, εξαπολύουν κατά διαστήματα έναν πόλεμο λάσπης κατά των τριών αυτών προσώπων που κατά σύμπτωση αποτελούν έναν ισχυρό πυρήνα εξουσίας της νότιας Ηπείρου, τέτοιον που ποτέ δεν είχαν η Άρτα και η Πρέβεζα που πάντα εμφανίζονταν σαν πτωχός συγγενής των Ιωαννίνων που απόλαυσαν υποδομές και έργα από τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ και της Θεσπρωτίας που ωφελήθηκε τα μέγιστα από τον πρώην Υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, που έπαιζε σημαντικό ρόλο επί ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς ο πόλεμος λάσπης που έχουν εξαπολύσει οι Πηλιογούσηδες της περιοχής μας, κρυμμένοι πίσω από λαμόγια, παράφρονες και ανεκδιήγητους συνεργάτες τους στην Πρέβεζα και την Άρτα, δημιουργούν κλίμα αμφισβήτησης και απογοήτευσης σε κάποιους ευκολόπιστους κατοίκους της περιοχής μας.
Ευτυχώς που τα υποτιθέμενα μέσα ενημέρωσης που δέχονται να παίξουν αυτό τον ρόλο είναι ελάχιστα. Μία περίπτωση έχουμε εντοπίσει στην Πρέβεζα και μία στην Άρτα. (Υπάρχουν βέβαια και οι αφελείς που αναδημοσίευσαν κείμενο ηλεκτρονικής εφημερίδας των Ιωαννίνων που πρόσκειται στη Ν.Δ. και που δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο που επιχαίρει για το αν δεν πραγματοποιηθεί το έργο της Ιόνιας οδού και η σύνδεσή του με την Πρέβεζα.)
Οι Πηλιογούσηδες πέρα από την λάσπη που επαγγελματικά έχουν εξαπολύσει κατά των τριών κυβερνητικών στελεχών, το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε να δημιουργούν και μια έντονη αμφισβήτηση για το μεγάλο έργο της Ιόνιας οδού και της σύνδεσής της με την Πρέβεζα. Ενα εργο που δρομολογήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις. Τριάντα χρόνια ανάμιξής μου με τα κοινά και με την δημοσιογραφία στην  περιοχή της Ηπείρου, είναι αρκετά για να αντιληφθώ ότι αν αυτό το μεγάλο έργο δεν ολοκληρωθεί με αυτό το ισχυρό κυβερνητικό τρίο της νότιας Ηπείρου, δεν θα γίνει ποτέ. Και ίσως να μην έγραφα τα παραπάνω αν όλος αυτός ο ντόρος δεν γίνονταν με αφορμή μια δήλωση για το θέμα αυτό, που έκανε στην δική μου ραδιοφωνική εκπομπή ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας.
Αυτός ο πρόωρος πόλεμος αμφισβήτησης που αναπτύχθηκε, από ανθρώπους που δεν πρόσφεραν αλλά μόνο πήραν, δεν οδηγεί πουθενά πέρα από την διαπίστωση ότι κάποιοι δεν μπορούν να παραιτηθούν από το σύνδρομο Πηλιογούση και ότι κάποιοι θα χαρούν αν δεν γίνει το έργο.
Δεν άντεξαν μάλιστα να μείνουν κρυμμένοι πίσω από τα λαμόγια της ψευτοδημοσιογραφίας και βγήκαν στο προσκήνιο. Εκτός και αν οι υπηρέτες τους, τους ξεμπρόστιασαν λόγω ηλιθιότητας.
Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΠΑΣ από το Preveza Posto

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)