Υπάρχει όμως και μια άλλη γέφυρα η οποία ενώνει δυό χωριά. Είναι η γέφυρα που ενώνει τα χωριά Πέτρα και Στργγυλή και η οποία είναι έτοιμη να πέσει. Και δεν είναι μόνο ότι η γέφυρα όπου να ‘ναι θα πέσει, είναι και ότι θα αποκόψει την επικοινωνία των δύο χωριών. Μάλιστα μας μετέφεραν ότι τα στηρίγματα της γέφυρας έχουν διαβρωθεί πολύ και υπάρχει κίνδυνος να παρασύρουν μαζί με τη γέφυρα και τους ανθρώπους που πιθανόν εκείνη την ώρα να περνούν. Το ότι δεν έπεσε μέχρι τώρα λένε οι γνωρίζοντες, είναι επειδή η γέφυρα έχει μικρό μήκος και πολύ μικρό πλάτος.

Δεν ξέρουμε αν ανήκει στο νομό Πρέβεζας ή στο νομό Άρτας η ευθύνη κατασκευής μιάς κανονικής γέφυρας, ή η συντήρηση της υπάρχουσας. Σε όποιον νομό όμως και αν ανήκει, καλά θα είναι οι αρμόδιοι κατ’ αρχάς να επισκευάσουν την υπάρχουσα γέφυρα και δευτερευόντως να ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία, ή τις αρμόδιες αρχές τέλος πάντων, να εγκρίνουν χρήματα γα την κατασκευή μιας κανονικής γέφυρας.

Γιατί είναι ντροπή να μιλάμε το έτος 2016 για την επικοινωνία δύο χωριών, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μόνο απ’ αυτήν τη γέφυρα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)