Έχουμε ξαναγράψει για την υπόγεια γέφυρα που οδηγεί στο γήπεδο ότι δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει. Οι τοίχοι της έχουν τα κακά τους χάλια, τα σκουπίδια κυριαρχούν στο δάπεδό της, ενώ τις βραδινές ώρες μετατρέπεται σε υπαίθριο ουρητήριο. Και να σκεφθεί κανείς ότι είναι η γέφυρα που ενώνει τα ΚΤΕΛ με την πόλη, είναι η γέφυρα την οποία διέρχονται εκτός από τους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή και δεκάδες άλλοι πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από και προς διάφορες κατευθύνσεις, είναι η γέφυρα που διασχίζουν κάθε Κυριακή πολίτες που πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Εθνικού και κάποιας ομάδας στη Γ΄ κατηγορία. Είναι επίσης η γέφυρα την οποία διασχίζουν παιδιά των σχολείων της πόλης, τα οποία έρχονται από τα χωριά τους. Γι’ αυτό και είναι η γέφυρα η οποία καθρεφτίζει και το νοικοκυριό που θα πρέπει να έχει μια σύγχρονη πόλη.

Τον τελευταίο καιρό η εν λόγω γέφυρα χρησιμοποιείται και για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Κάποιοι ελαφρόμυαλοι παραμέρισαν τις τσιμεντένιες μπάρες που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο της γέφυρας και παρκάρουν αυτοκίνητα, χωρίς να ενοχλούνται από κανέναν, ειδικά αυτόν τον καιρό που υπάρχει έλλειψη αστυνομικής επιτήρησης.

Ο δήμος που φυσικά είναι αρμόδιος για την προστασία του χώρου και για την καλαισθησία της πόλης, καλά θα είναι να τοποθετήσει στην είσοδο της γέφυρας κάγκελα, τα οποία δύσκολα θα παραμεριστούν από τους γιωταχήδες. Και οπωσδήποτε θα πρέπει να καθαρίσει τον χώρο και να ευθυγραμμιστεί με την εικόνα που θα πρέπει να παρουσιάζει μία σύγχρονη πόλη. Και μάλλον δεν απαιτούνται πολλά έξοδα.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)