Ποιός το περίμενε στ’ αλήθεια. Σε πολλές πόλεις –μη εξαιρουμένης και της Φιλιππιάδας φυσικά- δεν υπάρχουν διαμερίσματα για ενοικίαση, ενώ υπάρχουν αδειανά και άρα ανοίκιαστα, πολλά καταστήματα. Οι αιτίες σύμφωνα με αυτούς που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι πολλές. Είναι γιατί πολλά από τα διαμερίσματα έχουν νοικιαστεί από τους αλλοδαπούς, κυρίως από τους Αλβανούς, οι οποίοι ζουν στην πατρίδα μας. Άλλοι λένε ότι επειδή δεν χτίζονται πλέον σπίτια, λόγω της οικονομικής κρίσης δεν φτάνουν τα υπάρχοντα, αφού οι περισσότεροι από τους ενοικιαστές επιθυμούν καινούργια κτήρια. Άλλοι τέλος ισχυρίζονται ότι οι εργαζόμενοι στην ΤΕΡΝΑ έχουν νοικιάσει πολλά κτίρια την ευρύτερη περιοχή και γι’ αυτό δεν υπάρχουν ξενοίκιαστα διαμερίσματα.

Όποια και να ‘ναι η αιτία, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι πολύ δύσκολα βρίσει σπίτι για ενοικίαση ένας υπάλληλος ή ένας οικογενειάρχης ο οποίος θα ήθελε να εγκατασταθεί σε τόπο που να είναι κοντά στη δουλειά του, θα δυσκολευτεί πολύ. Δεν θα δυσκολευτεί αν θελήσει να νοικιάσει ένα κατάστημα για επαγγελματική του αποκατάσταση.

Το γράφουμε αυτό γιατί πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται στα γραφεία της εφημερίδας μας και ζητάνε να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα. Και φυσικά απογοητεύονται όταν μαθαίνουν ότι πολύ δύσκολα θα εξυπηρετηθούν.

Προτροπή: όσοι έχετε τη δυνατότητα, φτιάξτε διαμερίσματα. Θα νοικιαστούν αμέσως. 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)