Το περιστατικό που σημειώθηκε στον Μύτικα Άρτας την περασμένη εβδομάδα, δείχνει ότι τα υδρόβια πουλιά του Αμβρακικού έχουν κέρδος και όπου είναι …πολλά τα λεφτά, υπάρχουν ο λαθροθήρες που ακόμα κα τη ζωή των θηροφυλάκων δεν υπολογίζουν μπροστά στο κέρδος. Η ιστορία γα τους πολλούς είναι γνωστή. Λαθροκυνηγός, με ληγμένη την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, πυροβόλησε κατά του θηροφύλακα για εκφοβισμό και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί την άλλη μέρα το μεσημέρι.

Θα συμφωνήσουμε με την άποψη της κυνηγετικής ομοσπονδίας Ηπείρου, ότι πρέπει να επιτραπεί στους θηροφύλακες να οπλοφορούν. Πιθανόν να συμφωνήσουμε και με την άποψη που έχει εκφραστεί ότι το γεγονός ότι επετράπη η θήρα στον Αμβρακικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Όμως έχουμε την άποψη ότι μπορεί να ελεγχθούν τα παράνομα θηράματα του Αμβρακικού, αφού οι μεγαλύτερες ποσότητες των υδρόβιων πτηνών του Αμβρακικού, καταλήγουν σε εστιατόρια και ταβέρνες της περιοχής και πωλούνται ως εκλεκτοί μεζέδες. Ένας έλεγχος επομένως στα εστιατόρια και τις ταβέρνες θα απέτρεπε τον αφανισμό της άγριας πανίδας από τον Αμβρακικό και τους λαθροθήρες να κερδοσκοπούν από τον αφανισμό της.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτός ο έλεγχος. Αρκεί να θελήσουν κάποιοι να εμποδίσουν τη λαθροθηρία, αρκεί να θελήσουν κάποιοι να φτάσουν στα άκρα. Δεν αρκεί μόνο να εμποδιστούν οι λαθροθήρες από το θεάρεστο έργο τους. Θα πρέπει να κολαστούν από τη δικαιοσύνη και εκείνοι οι οποίοι σερβίρουν τις λιχουδιές των υδρόβιων πτηνών που κατοικούν στον Αμβρακικό.

Να κινηθεί δηλαδή η εναντίον των εστιατορίων και των ταβερνών που συλλαμβάνονται να προσφέρουν στους πελάτες τους υδρόβια πτηνά, η διαδικασία των μηνύσεων. Δεν μπορεί ο κάθε εστιάτορας και ο κάθε ταβερνιάρης να λέει ότι έχει από πέρυσι στο ψυγείο του φυλαγμένα μερικά πουλιά του Αμβρακικού, χωρίς να του γίνεται κάποιος έλεγχος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)