Είναι γνωστό ότι τον ερχόμενο μήνα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και πολλοί είναι εκείνοι από την τοπική αυτοδιοίκηση που θα τρέξουν να αρπάξουν την ευκαιρία ένταξης σημαντικών γα την περιοχή τους έργων. Δεν ξέρουμε να από τον δήμο Ζηρού έχουν συνταχθεί ή θα συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, ούτε και ξέρουμε ποια έργα προκρίνουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Ξέρουμε μόνο ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2012 είναι μια καλή ευκαιρία και για τον δήμο Ζηρού να διεκδικήσει κάποια χρήματα τα οποία μπορεί να διαθέσει σε αναγκαία έργα. Για παράδειγμα η αξιοποίηση κα ανάδειξη της λίμνης Ζηρού και γενικότερα η αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς του τόπου, ή αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου του Όρραον, είναι έργα από τα οποία μπορεί ολόκληρη η περιοχή να ανασάνει οικονομικά. Άλλο σημαντικό έργο για το οποία όμως απαιτείται εμπεριστατωμένη μελέτη είναι η κατασκευή εκθεσιακού κέντρου, με αιχμή του δόρατος τη διεξαγωγή της ετήσιας την εμποροπανήγυρης.

Δεν χάθηκε ακόμα το τραίνο. Η νυν δημοτική αρχή του δήμου Ζηρού, της οποίας τόσο ο δήμαρχος όσο και δημοτικοί σύμβουλοι είναι ειδικοί στην εκπόνηση μελετών, με σύμμαχο τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, μπορούν να εκπονήσουν σωστές και σοβαρές μελέτες και να διεκδικήσουν χρήματα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Μόνο με τον τρόπο αυτό και με ασφαλή και διαυγή τρόπο κατασκευής των έργων, μπορεί να προκόψει αυτός ο τόπος.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)