Γράφτηκε σε Γιαννιώτικα μέσα ενημέρωσης ότι ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε μεν την απόφαση για την εκπόνηση των επόμενων σταδίων της μελέτης για την οδική σύνδεση του νομού Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, θα πρέπει όμως να …ξεκαθαρίσει «στους Ηπειρώτες τι υπέγραψε και πότε».

Σίγουρα τα μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την είδηση δεν θέλουν να γίνει κανέναν έργο σε κανέναν άλλον νομό, εκτός από αυτόν των Ιωαννίνων, αν και πίσω από την αναπαραγωγή της είδησης, φαίνεται να υπάρχουν σκοπιμότητες, οι οποίες πάντως δεν ωφελούν το νομό της Πρέβεζας. Γιατί η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό συντομεύει κατά πολύ τη διαδρομή από Γιάννενα μέχρι Πρέβεζας, οπότε τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες θα προτιμούν την Πρέβεζα για τις διακοπές τους.

Φαίνεται όμως και ότι πολλά από τα μέσα ενημέρωσης, θέλοντας να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Υποδομών, σημειώνουν ότι ο Υπουργός δεν υπέγραψε την κατασκευή του έργου, αλλά τη μελέτη του. Και δεν αναρωτιούνται ποια είναι η σειρά για την εκτέλεση κάποιου έργου, αν δηλαδή θα πρέπει να προηγηθεί η μελέτη και αφού πρώτα «ωριμάσει» να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Αν δηλαδή θα μπει το κάρο μπροστά από το άλογο.

Το λυπηρό είναι ότι με τον τρόπο αυτόν υπάρχουν διάφοροι καλοθελητές, οι οποίοι δεν συνηγορούν να γίνουν έργα στους άλλους νομούς της Ηπείρου, παρά μόνο στο νομό Ιωαννίνων. Και κόπτονται μετά ότι δεν ευνοούνται από το «κράτος των Αθηνών» στα όρια του οποίου γίνονται τα περισσότερα αναπτυξιακά έργα.

Καλή είναι η αντιπολίτευση που τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης ασκούν. Καλύτερα όμως θα ήταν στην προκειμένη περίπτωση να δουν τουλάχιστον οι τοπικοί παράγοντες, ότι η αντιπολίτευσης δεν βοηθάει στην εκτέλεση μεγάλων έργων, που θα βγάλουν το νομό από την απομόνωση. Εκτός και αν και οι ίδιο το επιθυμούν.

(Μού είπαν ότι και ο τέως νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξέφρασε τη δυσφορία του για την ανάθεση μελέτης από τον Υπουργό Υποδομών για τη σύνδεση του νομού με την Ιόνια οδό. Πιστεύουμε ότι η άποψή του δεν είναι αντιπολιτευτική, αλλά προέρχεται από έλλειψη ενημέρωσης. Προφανώς και δεν πιστεύουμε ότι ο Βασίλη Ιωάννου συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που δεν θέλουν να γίνουν έργα που θα βγάλουν το νομό από την απομόνωση).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)