● Μεγάλη ζωντάνια επικράτησε στο γλέντι του συλλόγου Φλιππιαδιωτών Αθήνας. Στην ταβέρνα «Ελαφοκυνηγός» στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα έκοψε φέτος την πίτα του ο σύλλογος Φιλιππιαδιωτών της Αθήνας, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου Τζένη Κωστούση, ενώ την πίτα έκοψε ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος και τώρα επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κώνστας (το φλουρί κέρδισε η πρόεδρος του συλλόγου Τζένη Κωστούση). Χαιρέτησαν επίσης ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο αντιδήμαρχος δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, ο Χριστόφορος Ευθυμίου μέλος της διοίκηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, η γραμματέας του συλλόγου Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» Αλεξάνδρα Μπαλούμη,, η πρόεδρος του συλλόγου Πρεβεζάνων Αθήνας, Αγγελική Τσόλκα, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζάψας. Για τα 40 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μίλησε Θωμάς Γκετσης. Στο γλέντι που ακολούθησε, συνετέλεσε η παρουσία του Φιλιππιαδιώτη κλαρινίστα Κώστα Κάκκου, που ταξίδεψε από τη Φιλιππιάδα για να παραστεί στην εκδήλωση στην οποία έπαιξε κλαρίνο αφιλοκερδώς και του γνωστού Αρτινού τραγουδιστή Λάζαρου Τσαμπά. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν και η γυμνάστρια κ. Χλίτσου, η οποία υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στο γυμνάσιο της Φιλιππιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του συλλόγου Τζένη Κωστούση ευχαρίστησε όλους όσους πρόσφεραν δώρα στην εκδήλωση, ενώ ζήτησε τη στήριξη όλων για τη συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλει ο σύλλογος.

● 40 Χρόνια Σεβασμός στον Πολιτισμό “1976-2016″. Με τον παραπάνω τίτλο από τον σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αθήνας, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία αφού ευχαριστεί τους παρευρεθέντες, παραθέτει όλα τα διαλαμβανόμενα στην εκδήλωση και ευχαριστεί τους Γιώργο Βλαχογιάννη που πρόσφερε τη βασιλόπιτα και Γιώργο Χήτα που πρόσφερε τα ψητά γουρουνόπουλα, καθώς και όλους τους δωροθέτες, οι οποίοι με τα δώρα τους συνέβαλαν στην στήριξη και την επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς η οποία διεξήχθη.

 

● Έκοψε την πίτα του ο σύλλογος αποδήμων Θεσπρωτικού της Αθήνας. Παρουσία του βουλευτή του νομού Κώστα Μπάρκα και του εκπροσώπου του δήμου Ζηρού Αχιλλέα Ρίζου, έκοψε την πίτα του ο σύλλογος αποδήμων Θεσπρωτικού Αθήνας, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο Ηπειρωτών. Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της Κώστας Κωνής και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Χριστόφορος Ευθυμίου. Παρέστησαν ακόμα ο πρόεδρος της Αδελφότητας Παπαδιωτών Πρέβεζας Χρήστος Κόλλιας και  μέλη των διοικητικών συμβουλίων του συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής, της αδελφότητας Ασσιωτών Αθήνας και του συλλόγου αποδήμων Νικολιτσίου Πρέβεζας. Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου των αποδήμων Θεσπρωτικού Θοδωρής Σιώρος, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής και άλλοι παριστάμενοι πρόεδροι συλλόγων και αδελφοτήτων. Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών ακολούθησε η κοπή της πίτας, ενώ στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ηπειρώτικες πίτες και γλυκά. Στο ενδιάμεσο της εκδήλωσης έγινε εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον του αστυνομικού τμήματος Θεσπρωτικού.

 

● Βραβεύτηκαν οι μαθητές που εισήχθησαν στα ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης της Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, βρέθηκαν οι επιτυχόντες στις ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας, οι οποίοι και βραβεύθηκαν. Στην κοπή της πίτας του συλλόγου παραβρέθηκαν ο Ηπειρώτης υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βλασσόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Κώστας Κωνής, εκπρόσωποι Ηπειρωτικών Συλλόγων και πολύς κόσμος. Καλωσόρισε τους παριστάμενους ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σπέγγος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ηλιούπολης και ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής. Τα χορευτικά του συλλόγου προηγήθηκαν του χορού που ακολούθησε, με Ηπειρώτκους σκοπούς, ενώ το τσίπουρο και το κρασί από τη Ήπειρο έρρευσαν χωρίς περιορισμό και συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε, συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του Ναπολέοντα Δάμου, με τραγουδιστή τον Δημήτρη Τζουμερκιώτη, να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

 

● Ημέρα μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους του ολοκαυτώματος. Η περιφέρεια Ηπείρου και το πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη κοινότητα Ιωαννίνων, πραγματοποιούν εκδήλωση γα να τιμηθούν οι Έλληνες Εβραίοι μάρτυρες και ήρωες του Ολοκαυτώματος. Η εκδήλωση στην οποία η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα «Β. Περσινέλλας» στα Γιάννενα μια εκτός από τους χαιρετισμούς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον ιστορικό, ομότιμο καθηγητή πανεπιστημίου των Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ, καθώς και αστικά τραγούδια της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και Εβραϊκά και ρωμανιώτικα τραγούδια.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)