Είναι περίεργο που ο δήμος Ζηρού (παλιότερα δήμος Φιλιππιάδας με περισσότερες κοινότητες και ακόμα παλιότερα δήμος Φιλιππιάδας μόνο με τη Φιλιππιάδα) δεν διεκδικεί τα οφειλόμενα σ’ αυτόν, δεν διεκδικεί δηλαδή να πάρει πίσω εκείνα που του ανήκουν, εκείνα που για άλλους λόγους και για άλλους σκοπούς είχε παραχωρήσει κάποτε.

Αναφερόμαστε φυσικά τόσο στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», όσο και στον χώρο της παιδόπολης Ζηρού. Να πούμε μοναχά ότι και οι δυό αυτοί χώροι, έκτασης αρκετών στρεμμάτων, παραχωρήθηκαν στο στρατό ο πρώτος στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας ο δεύτερος, για ειδικούς σκοπούς και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα επανέρχονταν στον δήμο εάν εξέλειπε ο ειδικός σκοπός για τον οποίον παραχωρήθηκαν.

Και το περίεργο είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει αν έχει εκλείψει ο ειδικός σκοπός, αν τελικά θα πρέπει μαζί με τον δήμο Ζηρού να παλέψει για την επανάκαμψη των χώρων στον πραγματικό του ιδιοκτήτη που είναι ο δήμος. Και η έλλειψη της ενημέρωσης οφείλεται καθαρά στον δήμο, ο οποίος αν θέλει τη συμπαράσταση των πολιτών, θα πρέπει να τον ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει ή που πρόκειται να κάνει προκειμένου να ανακτήσει αυτά που δικαιούται.

Δεν θα αναφερθούμε βεβαίως στον ιστό των αρχαίων μνημείων, όπως είναι το ρωμαϊκό υδραγωγείο, ή όπως είναι το κάστρο των Ρωγών, για τα οποία ο δήμος έπρεπε να πρωτοστατήσει στην ανάδειξή τους και στην ενσωμάτωσή τους στο σωματείο διάζωμα, το οποίο πρόκειται να πάρει από το νέο ΕΣΠΑ πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ.

Είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε ότι μπορεί ο δήμος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, αρκεί να ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί. Δεν είναι κακό να μάθει ο κόσμος σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεκδίκηση του στρατοπέδου, πολύ δε περισσότερο δεν είναι κακό να μάθει ο κόσμος που βρίσκεται η υπόθεση της απόδοσης στον δήμο του χώρου της παιδόπολης. Γιατί ο πανέμορφος αυτός χώρος δεν μπορεί να είναι ιδιοκτησία εκείνων στους οποίους είχε δοθεί για συγκεκριμένους λόγους. Ο χώρος αυτός χρειάζεται αξιοποίηση, την οποία δεν μπορούν να δώσουν οι κατοικοεδρεύοντες στην Αθήνα.

Και μπορεί να διεκδικήσει νόμιμα του χώρους αυτούς ο δήμος, αρκεί μόνο να θελήσει να έχει συμπαραστάτη τους πολίτες.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)