● Είμαι απ’ αυτούς που θέλω να βλέπω στην τηλεόραση τον Πρετεντέρη, τη Στάη, τον Μπογδάνο, τη Σία και όλους αυτούς που μάχονται καθημερινά δίπλα στους κολασμένους αυτής της χώρας.

- Γι’ αυτό και τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της πρότασης της ΝουΔου, για την αντισυνταγματικότητα της πρότασης της κυβέρνησης για τα αγαπητά μου ιδιωτικά κανάλια.

- Ενώ θα έπρεπε να κλείσει την ΕΤΡ, να βάλει λουκέτο σε ένα κανάλι το οποίο δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να κάνει ολημερίς κι ολονυχτίς κυβερνητική προπαγάνδα.

- Ενώ οι καλοί παρουσιαστές των ιδιωτικών καναλιών, πασχίζουν να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο όλοι όσοι απεργούν, ότι έχουν δίκιο εκείνοι που έβγαλαν τις γραβάτες τους και τις τοποθέτησαν έξω από τη βουλή.

- Τι να σας πω. Έχω κατασυγκινηθεί με την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να αποδείξουν ότι ετούτη η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ολετήρων και ανθρώπων που έχουν ιδεοληψίες.

- Είναι δυνατόν τέτοιοι άνθρωποι να κυβερνήσουν μια χώρα; Γι’ αυτό σας λέω. Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ των ιδιωτικών καναλιών.

- Και όποιος τα πειράξει και τους ζητήσει να πληρώσουν για τις άδειες που χρησιμοποιούν, θα έχει να κάνει μαζί μου.

- Γιατί μου είναι αδύνατον να φανταστώ τηλεόραση χωρίς τα πρόσωπα των αγαπημένων μου παιδιών, που τόσα χρόνια έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους την αντικειμενική ενημέρωση.

- Και ιδίως αυτών που επί τόσα χρόνια παλεύουν γα το δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του κάθε καταπιεσμένου τέλος πάντων.

● Αναρωτήθηκα και ‘γω πολλές φορές γιατί είναι τεμπέληδες οι φτωχοί. Μέχρι που ήρθε ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μου έλυσε την απορία.

- Τι είπε ακριβώς ο βουλευτής κ. Βασίλης Κικίλιας; Ότι h στήριξη των φτωχών στρωμάτων και η αναδιανομή του πλούτου είναι «μαρξιστικό κόμπλεξ που ποινικοποιεί το κέρδος. Οι φτωχοί έτσι δεν έχουν κίνητρο να συνεισφέρουν στην οικονομία».

- Η στήριξη λοιπόν της πληττόμενης κοινωνίας και του φτωχοποιημένου κόσμου και η μίνιμουμ αναδιανομή σύμφωνα με τον κ. Κικίλια κάνει τους φτωχούς… αδρανείς και τεμπέληδες.

- Ευτυχώς που βρέθηκε αυτός ο μέγας πολιτικός και μου άνοιξε τα μάτια. Που τέλος πάντων μου είπε καθαρά και ξάστερα ότι η αναδιανομή του πλούτου είναι μαρξιστικό κόμπλεξ.

- Και καλά είναι να τον έχουν 65 άνθρωποι που κατέχουν τον μισό πλούτο του πλανήτη. Γιατί οι φτωχοί είναι τεμπέληδες.

- Και ως γνωστόν οι τεμπέληδες τιμωρούνται να είναι πάντα ακαμάτηδες και τεμπέληδες, ενώ οι πλούσιοι τιμωρούνται με το γίνονται πλουσιότεροι.

● Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, έκανε δηλώσεις στις οποίες επεσήμανε ότι στο συλλαλητήριο των επιστημόνων, πλούσιοι μηχανικοί δεν υπήρχαν, γιατί απλά αυτοί δεν υπάρχουν.

- Σωστά τα είπε ο πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας. Μόνο που στο συλλαλητήριο δεν κοίταξε γύρω του να δει αν υπήρχαν πλούσιοι μηχανικοί.

-Φυσικά δεν ισχυρίζεται κανένας ότι και οι νέοι μηχανικοί είναι πλούσιοι. Καλά θα ήταν όμως ο κύριος πρόεδρος να ελέγξει πόσοι από τους «παλιούς» μηχανικούς είναι φτωχοί.

- Και τα ονόματα όσων βρει να τα κάνει κορνίζα. Γιατί θα πρέπει να βγάλουμε κανέναν δίσκο, προκειμένου οι άνθρωποι να πληρώσουν την ασφάλειά τους.

● Δεν ξέρω αν ακούει κανείς τον Πάγκαλο, αλλά ο άνθρωπος βάλθηκε να κάνει αυτήν την κυβέρνηση …αιωνόβια. Γιατί μ’ αυτά που λέει, είναι πολλοί εκείνοι που στο πρόσωπό του βρήκαν τον άνθρωπο που στην προσπάθειά του να αντιπολιτευθεί, τους στέλνει κατ’ ευθείαν στον Τσίπρα.

- Αυτή τν φορά, ο άνθρωπος που επί σειρά ετών είχε την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, τα έβαλε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, χωρίς φυσικά να ξεχάσει τον πρωθυπουργό.

- Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στον γκουρού του φιλελευθερισμού, τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίον είπε ότι ναρκοθετήθηκε το έργο του.

- Μπράβο ρε Πάγκαλε. Τέτοιους σαν εσένα, κάθε εκατό χρόνια (και λίγα λέω) βγάζει η Ελλάδα.

● Η Φώφη μας είπε ότι θέλει βιώσιμο ασφαλιστικό και ζήτησε από την κυβέρνηση λύσεις.

- Οι λύσεις είναι απλές και τις προτείνουμε στην πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Πρώτον θα πρέπει να συμβουλευτεί τον Σημίτη και να του ζητήσει να επιστρέψουν τα χρήματα στα ταμεία όλοι αυτοί που έπαιξαν τα χρήματα των ταμείων στο χρηματιστήριο.

- Αμέσως μετά να συμβουλευτεί τον Βενιζέλο και να του ζητήσει να της πει πόσα δισεκατομμύρια έχασαν τα ταμεία από το υπερήφανο PSI.

- Είναι τόσο απλές οι λύσεις κυρία Φώφη μας που πιο απλές δεν γίνονται. Αν δοθούν λύσεις στις δύο αυτές επαφές, άλλες λύσεις δεν πρόκειται να χρειαστούν.

- Και κάτι ακόμα για τη Φώφη. Έκανε λέει πρόσκληση προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, μπας και μαζευτούνε όλοι μαζί και κάνουν ενιαίο κόμμα.

- Δεν φαντάζομαι η αρχηγός του ΠαΣοΚ να παραδειγματίστηκε από την Ελιά του Βενιζέλου και να απηύθυνε αυτή την πρόσκληση.

- Καλά είναι επ’ αυτού πάντως να ρωτήσει τον καθαρόαιμο καθοδηγητή της κίνησης αυτής, τον Νίκο Μπίστη, που αποτελεί το καλό χαρτί της όλης προσπάθειας (αλήθεια πού βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος);

● Πολύ λίγους παραξένεψε η αποκάλυψη της «εφημερίδας των συντακτών» ότι η τρικομματική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να διανείμει τις κρατικές θέσεις με το αριθμητικό σύστημα 4-2-1.

- Δηλαδή από τις θέσεις αυτές τέσσερις θα καταλαμβάνονταν από πρόσωπα προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία, δύο στο ΠαΣοΚ και μία στη ΔΗΜΑΡ.

- Και δεν παραξένεψε κανέναν γιατί όλοι σχεδόν το ήξεραν ότι η μοιρασιά έτσι γίνονταν. Ήξεραν όλοι επίσης ότι τα κριτήρια που ίσχυαν ήταν κριτήρια εκλογικών ποσοστών.

- Υπάρχει κανένας που θα μου πει ότι δεν ήξερε με ποιόν τρόπο γίνονταν το 2012 η μοιρασιά των κρατικών-κυβερνητικών θέσεων;

● Εντάξει, δίκιο μπορεί να έχουν οι πυροσβέστες και να μη θέλουν το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αφού όπως λένε «δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίως στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

- Να καλούν όμως τους βουλευτές να διαχωρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν έγκαιρα ότι θα καταψηφίσουν «τις αρνητικές και αντιασφαλιστκές διατάξεις» δεν είναι και πολύ σωστό.

● Δεν είναι ό,τι καλύτερο να μην υπάρχει αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις οργάνων και ιδιαίτερα δημοτικού συμβουλίου.

- Από αυτή την άποψη είναι τυχερός ο δήμαρχος Ζηρού και όλο το δημοτικό συμβούλιο της πλειοψηφίας, που λείπουν από τις συνεδριάσεις οι φωνές εκείνες που θα αντιπολιτεύονταν κάποιες από τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

- Όχι ότι δεν θα μπορούσαν να «περάσουν» από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά θα ακούγονταν και μια διαφορετική φωνή ρε αδερφέ.

● Και επειδή βρισκόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζηρού, να πούμε ότι στον απολογισμό δράσης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) από την πρόεδρο της αναπτυξιακής επιχείρησης, ελέχθη ότι για τις τρεις θέσεις εργαζομένων, έγιναν 97 αιτήσεις.

- Πάλι καλά που οι αιτήσεις δεν είχαν τριπλό αριθμό. Άσε που όλοι οι αιτούμενοι είναι εξπέρ στις ξένες γλώσσες, προϋπόθεση την οποία ζητούσε η διακήρυξη πρόσληψης.

● Καλή είναι η λύση που πρότειναν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στον Έλληνα Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

- Να ρίχνουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα και αν πνιγούν, πνίγηκαν, εμάς να μη μας καίγεται καρφί.

- Και πραγματικά τέτοια λύση δεν την είχαν σκεφθεί οι άνθρωποι που ασκούν μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα.

- Δεν έχω διαβάσει πάντως και δεν ξέρω αν κάπου λέει η ιστορία, ότι στη μεταναστευτική πολιτική γράφεται και η πρόταση που έκαναν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στον Έλληνα αρμόδιο.

- Πραγματικά με βρίσκει σύμφωνο αυτή η πρόταση. Να πνίγουμε τους μετανάστες και πρωτίστως τα μικρά παιδιά που σε λίγα χρόνια θα γίνουν μεγάλοι και θα διεκδικούν να μη γίνονται πόλεμοι.

- Και φυσικά ακόμα ποιο σύμφωνο με βρίσκει η απόφαση να κατάσχονται τα τιμαλφή των μεταναστών, προκειμένου να πληρώνουν το χρέος τους προς τη χώρα που τους φιλοξενεί.

- Και οι δυό αυτές προτάσεις, είναι πολύ ρεαλιστικές. Ακούς εκεί να αφήνουμε ανεξέλεγκτους τους μετανάστες, οι οποίοι στην ουσία είναι λαθροματανάστες, να καταλαμβάνουν ζωτικούς χώρους στις αναπτυγμένες χώρες;

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)