Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Αχιλλέα Ρίζου, οι υδρομετρητές στο Θεσπρωτικό και στην Κρανιά έχουν τα χάλια τους, αφού πολλοί απ’ αυτούς είναι κατεστραμμένοι από την πολυκαιρία και άλλοι είναι παραχωμένοι, χωρίς την ευθύνη των ιδιοκτητών. Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι και η αιτία για την οποία πολλά οικήματα χρεώθηκαν με υπέρογκα ποσά για την κατανάλωση νερού την οποία δεν έχουν κάνει. Σύμφωνα πάντα με τα λεχθέντα του αντιδημάρχου, έχει συσταθεί επιτροπή η οποία θα ελέγξει τους υδρομετρητές, ενώ ο δήμος έχει προβεί στην προμήθεια νέων υδρομετρητών τους οποίους προτίθεται να τοποθετήσει στη θέση των κατεστραμμένων. Φυσικά θα διορθωθούν τα χρηματικά ποσά που έχουν χρεωθεί σε υδρομετρητές που δεν λειτουργούσαν, αφού όπως ελέχθη, υπάρχει νοικοκυριό το οποίο χρεώθηκε με το ποσό των 1.000 ευρώ για νερό το οποίο προφανώς και δεν θα μπορούσε να καταναλώσει σε διάστημα έξι μηνών.

Πολύ καλά όλα αυτά, αλλά θα ήταν καλύτερα η επιτροπή που θα συσταθεί να ελέγξει όλους τους υδρομετρητές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις γίνεται καταλήστευση του νερού, από πολίτες οι οποίοι το χρησιμοποιούν για τις επιχειρήσεις τους, ακόμα και για το πότισμα των χωραφιών τους το καλοκαίρι. Και το πετυχαίνουν αυτό είτε γιατί συνδέονται απ’ ευθείας με τον κεντρικό αγωγό, είτε γιατί έχουν «πειράξει» τον μετρητή (είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουν γυρίσει το ρολόι του μετρητή ανάποδα).

Δεν είναι δύσκολο η συσταθείσα επιτροπή να ελέγξει τους μετρητές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και να νομιμοποιήσει τους παράνομους υδρολήπτες. Καιρός είναι να μπει μία τάξη στα έσοδα του δήμου. Γιατί δεν είναι λογικό να πληρώσουν μόνο οι νόμιμοι και οι παράνομοι να ξεφεύγουν και μάλιστα να θεωρούνται και ευυπόληπτοι. Το νοικοκύρεμα ενός δήμου περνάει και μέσα από τον έλεγχο των υδρομετρητών.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)