Όταν το κοινοτικό συμβούλιο Ριζοβουνίου (ήταν τότε κοινότητα) αποφάσιζε να κατασκευάσει ένα κοινοτικό αναψυκτήριο, δεν φανταζόταν την τροπή που θα πάρει. Και είχε κατασκευάσει το αναψυκτήριο στο Ζηρό, προκειμένου οι επισκέπτες να εξυπηρετηθούν, να μπορούν δηλαδή να πιούν τον καφέ τους απολαμβάνοντας την ωραιότατη θέα της λίμνης Ζηρού. Ο καιρός πέρασε, η κοινότητα Ριζοβουνίου εντάχθηκε στον τότε δήμο Θεσπρωτικού (με τον Καποδίστρια) και αργότερα στον δήμο Ζηρού (με τον Καλλικράτη).

Οι ενοικιαστές που πέρασαν από το εν λόγω αναψυκτήριο, δεν σταμάτησαν στο κτήριο που είχε κατασκευάσει η κοινότητα Ριζοβουνίου, αλλά επειδή θεώρησαν ότι ο χώρος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν μικρός, αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν, χωρίς ωστόσο να τηρήσουν τις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες. Έτσι χωρίς άδειες επέκτειναν τους χώρους και μερικοί εξ αυτών μοιάζουν με τσαντίρια ατάκτως ειρημένα.

Όλα αυτά έγιναν σε βάθος χρόνου και ο καθένας έκανε ό,τι του κάπνιζε χωρίς να ρωτάει.

Και φτάσαμε στην τωρινή κατάσταση που το δημοτικό αναψυκτήριο μένει ξενοίκιαστο. Καιρός είναι ο δήμος Ζηρού να αναλάβει πρωτοβουλίες. Πρώτα-πρώτα θα πρέπει να νομιμοποιήσει ότι νομιμοποιείται και δεύτερον θα πρέπει να νοικιάσει το κτήριο σε σοβαρόν επιχειρηματία, έτσι ώστε κα το σκοπό του να εξυπηρετεί, δηλαδή να μπορεί κάποιος να πίνει τον καφέ του απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης και να μη ρημάξουν τα κτήρια γα τα οποία δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια.

Και όταν λέμε να νοικιαστεί σε σοβαρόν επιχειρηματία το εννοούμε. Θα πρέπει ο δήμος να προστατέψει και την είσπραξη των χρημάτων με ένα καλό και έντιμο συμβόλαιο, αλλά και το δημοτικό αναψυκτήριο να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίον έγινε. Ο χώρος είναι κατάλληλος και επιβλητικός και ο επιχειρηματίας που θα νοικιάσει το αναψυκτήριο θα ικανοποιηθεί επαγγελματικά, αρκεί να το δουλέψει. Φυσικά δεν θα πρέπει να είναι «μπαταχτσής» και να αφήνει απλήρωτους τους λογαριασμούς του ενοικίου ή της ΔΕΗ, περιμένοντας την ευκαιρία να τα αρπάξει και να φύγει.

Ας δει το θέμα ο δήμος Ζηρού και από την πλευρά του κέρδους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)