Ακλόνητοι ως προς τις θέσεις τους, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για να δουν τον πρωθυπουργό, εξακολουθούν να εμφανίζονται οι Έλληνες αγρότες, παρά τα όσα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για το αγροτικό από το Βήμα της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Οι αγρότες αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά στο διπλό κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για ανοιχτό διάλογο με τον πρωθυπουργό, ζητώντας απόσυρση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και διάλογο με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.
Οι ίδιοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις έτσι ώστε να εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή είπε χαρακτηριστικά: «ενώ για πρώτη φορά αυτό τους δίνεται από την αρχή και τους λέμε «οι πόρτες είναι ανοιχτές, ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι , να κουβεντιάσουμε, να βρούμε λύσεις», βλέπω κάποιους εξ αυτών να αρνούνται το διάλογο με τον Πρωθυπουργό», αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για διαφοροποιήσεις των αγροτών.
Για τους αγρότες, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους. Επιμένουν πως θα παραμείνουν στα μπλόκα, που έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα , προειδοποιώντας για κλείσιμο επ’ αόριστον του εθνικού δικτύου της χώρας.
Σύμφωνα δε με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις συσκέψεις, στις προθέσεις των αγροτών είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα.
Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα των αγροτικών κινητοποιήσεων στη λογική ότι οι αγρότες είναι εκείνοι που αρνούνται τον διάλογο που τους προτείνει η κυβέρνηση.
Όπως επισήμαναν οι αγρότες ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους, ενώ σχετικά με τη προοπτική διαλόγου με τον Πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι για να υπάρξει θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό .

Αν και δεν φάνηκε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, εν τούτοις στο μπλόκο του Λούρου παραμένουν οι αγρότες της Πρέβεζας, οι οποίοι πραγματοποίησαν τετράωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα), με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακάμψεων.

Την ίδια στιγμή το απόγευμα της Τετάρτης, με βάση την τελευταία απόφαση της συντονιστικής επιτροπής της Παμπρεβεζάνικης Επιτροπής Αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων-αλιέων-γεωτεχνικών, ξεκίνησε η συγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στο Φόρο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις υπήρξαν και στην Άρτα, όπου οι αγρότες διέκοπταν τη συγκοινωνία για τις ώρες που οι ίδιοι είχαν αποφασίσει, ενώ τη συμπαράστασή τους στον αγώνα έχει εκφράσει και το Εργατικό κέντρο Άρτας.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)