Μπορεί ο χειμώνας να φτάνει στο τέλος του, δεν φτάνει όμως στο τέλος η παράνομη υλοτομία, για την οποία αυτοί που την κάνουν λένε ότι την κάνουν για οικονομικούς λόγους. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού οι περισσότεροι παράνομοι υλοτόμοι, δεν ζεσταίνουν τα παιδιά τους με τα ξύλα που παρανόμως υλοτομούν, αλλά τα πουλάνε σε άλλους. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα γίνεται της κακομοίρας σε δημοτικούς χώρους, εκεί όπου υπάρχουν δέντρα. Και δεν είναι καθόλου παρήγορο, να υλοτομούνται παράνομα αιωνόβια πουρνάρια.

Οι παράνομοι υλοτόμοι διαπράττουν μία ακόμη παρανομία. Ξεχερσώνουν δημοτικούς χώρους τους οποίους στη συνέχεια οι πλησιέστεροι κάτοικοι ιδιοποιούνται και …μεταφέρουν λίγο πιο πέρα τον φράχτη του δικού τους χώρου.

Και στις δυό περιπτώσεις θα πρέπει να μπει μία τάξη. Για την πρώτη περίπτωση, αρμόδιες είναι οι δασικές υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει να ελέγχουν τα δάση και τα Σαββατοκύριακα. Για τη δεύτερη περίπτωση αρμόδιοι είναι οι δήμοι. Αφού στις περισσότερες περιοχές υπάρχουν κτηματολόγια, πως είναι δυνατόν οι δήμοι να μη ξέρουν ποιά είναι η δική τους έκταση γης και να αφήνουν την παρανομία να οργιάζει.

Μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις οι οποίες είναι εμφανείς στον καθένα. Θα πρέπει οι δήμοι να πράξουν το καθήκον τους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)