Περίμεναν 50 με 60 αιτήσεις και οι παραγωγοί πορτοκαλιών και παντός είδους οπωροφόρων, υπέβαλαν 600 αιτήσεις για επιδότηση από τον παγετό. Και ενώ ο χειμώνας φέτος δεν ήταν και τόσο βαρύς και δεν είχαμε πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες, οι πορτοκαλοπαραγωγοί υπέβαλαν δηλώσεις ότι έπαθαν ζημιές από τον πάγο, καταβάλλοντας και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ όμως δήλωσε ρητά ότι θα πάρουν επιδότηση μόνο εκείνοι που πραγματικά έπαθαν ζημιά από τον (περιορισμένης έκτασης) παγετό και αφού πρώτα βεβαιώσουν οι γεωπόνοι ότι πράγματι υπέστησαν ζημιά.

Και όσοι υπέβαλαν δηλώσεις, μετά την απόφαση του ΕΛΓΑ να δώσει επιδοτήσεις μόνο σε όσους έπαθαν ζημιά, τρέχουν τώρα να βρουν τους ανταποκριτές του ΟΓΑ προκειμένου να κάνουν άλλη αίτηση που θα καταργεί την πρώτη με την οποία ζητούσαν να πάρουν επιδότηση. Και το κάνουν αυτό προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν όταν έκαναν την πρώτη αίτηση. Γιατί αν πάει ο γεωπόνος στο χωράφι να εκτιμήσει αν έπαθαν ή όχι ζημιά από τον παγετό, δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα χρήματα που πλήρωσαν, ακόμα και αν οι γεωπόνοι εκτιμήσουν ότι δεν έχουν πάθει ζημία.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι είχαν συνηθίσει από παλιά οι πορτοκαλοπαραγωγοί να κάνουν αιτήσεις και να παίρνουν επιδοτήσεις χωρίς καν να τις δικαιούνται. Και είναι γνωστό σε πάρα πολλούς πως γινόταν η καταβολή των αποζημιώσεων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)