Και σε άλλες ελληνικές πόλεις πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής των προσφύγων που κατά χιλιάδες και καθημερινά καταφτάνουν στη χώρα μας.
Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα “Η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.». Που σημαίνει ότι ακόμα και σε πόλεις της Ηπείρου υπάρχει πιθανότητα να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αυτές τις μέρες θα αποσταλεί έγγραφο στην περιφέρεια Ηπείρου, με το οποίο θα ζητείται η υπόδειξη κατάλληλου χώρου όπου μπορεί να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής των ανθρώπων αυτών που παρά τη θέλησή τους μεταναστεύουν και μάλιστα πληρώνοντας αδρά τους παράνομους διακινητές.

Επειδή οι μετανάστες δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα μας και επιθυμούν να πάνε σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης (άλλωστε τι να κάνουν στη χώρα μας, όπου η ανεργία έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα), θεωρούμε ότι μπορεί και το παρατημένο στρατόπεδο της Φιλιππιάδας να «μπει στο παιχνίδι». Δεν ξέρουμε αν η δημοτική αρχή έχει υπόψιν της να αυτοπροταθεί για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο. Από πολλούς πάντως θεωρείται ότι ο δήμος Ζηρού έχει μια καλή ευκαιρία να ζητήσει «αντισταθμιστικά» οφέλη. Να ζητήσει δηλαδή από τον στρατό, που είναι και ο διαχειριστής του χώρου, να του παραχωρήσει το στρατόπεδο, που έτσι κι αλλιώς του ανήκει, αφού τότε είχε δοθεί στο στρατό για ειδικό σκοπό. Αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη του στρατοπέδου, μπορεί ο δήμος να ζητήσει να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες, με την υπόσχεση ότι μετά την κένωσή του, θα του επιστραφεί.

Και δεν είναι μόνο το στρατόπεδο που μπορεί να διεκδικήσει ο δήμος. Μπορεί να έχει και άλλα οφέλη από την πολιτεία. Είναι τόσα τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα στην Ήπειρο, που οπωσδήποτε κάποιο θα βρεθεί για να στεγάσει τους μετανάστες. Και είναι πολλοί εκείνοι που «βλέπουν» σαν καλή ευκαιρία το κέντρο υποδοχής προσφύγων να γίνει στη Φιλιππιάδα.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Εμείς το θεωρούμε ευκαιρία, 3.0 out of 5 based on 1 rating