Είναι διασταυρωμένη η πληροφορία μας από επίσημα χείλη ότι ο δήμος Ζηρού πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, δραστηριότητα η οποία χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από όσους πληροφορήθηκαν. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι οικογένειες που έχουν ανάγκη από τη δωρεάν διανομή τροφίμων και ρουχισμού, είδη στα οποία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα το κοινωνικό παντοπωλείο.

Τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος δεν ήταν δυνατόν να τις πληροφορηθούμε μιάς και το κοινωνικό παντοπωλείο ακόμα είναι στη γέννησή του, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της στήλης, έχει ήδη γίνει βολιδοσκόπηση για την ενοικίαση κτηρίου (κατά πάσα πιθανότητα θα ενοικιαστεί το κτήριο που παλιότερα ήταν το σούπερ μάρκετ της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών), ενώ ετοιμάζεται και το καταστατικό με βάση το οποίο θα λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο, την ευθύνη του οποίου θα έχει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.

Στις προθέσεις της επιτροπής που θα συσταθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη βοήθεια στις οικογένειες που έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη, αφού τα προϊόντα θα δίνονται δωρεάν. Οι οικονομικοί πόροι του κοινωνικού παντοπωλείου θα είναι από το ταμείο του δήμου και η ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα, ενώ οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής θα προσφέρουν οικιοθελώς είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα και μη ευπαθή προϊόντα όπως είναι τα είδη καθαριότητας και είδη υγιεινής.

Με την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία του δήμου Ζηρού θα αγκαλιαστεί από τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι εργάζονται με ζήλο για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίτευξη του στόχου.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου, 5.0 out of 5 based on 1 rating