● Την πίτα τους έκοψαν οι Ηπειρώτες Αχαρνών. Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, οι Ηπειρώτες της περιοχής Αχαρνών Αττικής έκοψαν την «πίτα των Ηπειρωτών» και γλέντησαν. Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, παρέστησαν πολλοί Ηπειρώτες και επίσημοι της περιοχής, ενώ τους παριστάμενους καλωσόρισε η πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένη Καράλη. Χαιρέτησαν επίσης ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασαβός και ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής. Μετά τους χαιρετισμούς τα αιδικά χορευτικά και τα χορευτικά των εφήβων, πρόσφεραν χορευτικό θέαμα στους παριστάμενους από τους οποίους και καταχειροκροτήθηκαν. Η δημοτική μουσική ήταν από την κομπανία του κλαρινίστα Ναπολέοντα Δάμου και στο τραγούδι ήταν ο Δημήτρης Τζουμερκιώτης. Εκτός από τους προαναφερόμενους την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Ηπειρώτισσα πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής γιατρός Κατερίνα Καράλη, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ Ελένη Ντάσιου και Χριστόφορος Ευθυμίου, πολυμελής αντιπροσωπεία από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλεως των Αχαρνών και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων.

 

● Τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα βραβεύσει ο σύλλογος Σκλιβανιτών Αθήνας. Στο ξενοδοχείο «Ινίοχος» στην Αθήνα, κόβει την πίτα του ο σύλλογος Σκλιβανιτών Αθήνας «Άγιος Γεώργιος» την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και θα δοθούν αποκριάτικα παιχνίδια στους μικρούς φίλους του συλλόγου. Και βεβαίως οι παριστάμενοι θα κεραστούν με κρασί και τσίπουρο

 

Κοπή Βασιλόπιτας του Ηπειρωτικού Συλλόγου Bielefeld Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld και περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του γνωστού Κέντρου Farinda στο Bielefeld, όπου ο Σύλλογος με την ευκαιρία αυτή έκοψε και την βασιλόπιτα.

Επίσημος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Düsseldorf Γρηγόρης Δελαβέκουρας ο οποίος αφού έκοψε την πίτα απηύθυνε χαιρετισμό.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι δασκάλες των χορευτικών Ευαγγελία Μεσημέρη και Αγγελίνα Χριστοδούλου για το έργο που προσφέρουν αφιλοκερδώς στο Σύλλογο.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αγγελίνα Χριστοδούλου έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα του Συλλόγου το 2015. Κατόπιν το νέο χορευτικό των μικρών παιδιών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Ο Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Δημήτρης Ντόκος, κλείνοντας το πρόγραμμα ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της γιορτής καθώς και όλους του παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Ακόμη ευχαρίστησε  και το μουσικό συγκρότημα του Σταύρου Σιάνα για την δωρεάν συμμετοχή του στην εκδήλωση με ζωντανή μουσική .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων. Οι κυρίες του Συλλόγου για άλλη μια φορά κατέπληξαν με τον πλούσιο μπουφέ και τα υπέροχα εδέσματα που προετοίμασαν και πρόσφεραν αφιλοκερδώς.

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εκλιπόντα τραγουδιστή Χρήστο Φωτίου. Τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του πρόσφατα εκλιπόντος αείμνηστου τραγουδιστή Χρήστο Φωτίου, θα απονείμει ο σύλλογος των απανταχού Διστρατιωτών Άρτας σε εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΕΝΤΗΣ» στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 50 στην Παλλήνη. Η αποκριάτικη εκδήλωση του συλλόγου είναι αφιερωμένη στον Χρήστο Φωτίου για την προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι. Φυσικά θα προσφερθεί πλούσιο μενού, ενώ το κρασί και τα αναψυκτικά θα είναι δωρεάν, με τους ήχους δημοτικής μουσικής.

 

● Γλεντάνε οι Ηπειρώτες της Γλυφάδας. Με τον Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι και την ζυγιά του Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου στην αυθεντική Ηπειρώτικη μουσική ο σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας κόβει την πίτα του και διασκεδάζει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 1 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Τρύφωνα Γλυφάδας στην οδό Γ. Γεννηματά 60. Η διοίκηση του συλλόγου καλεί όλους τους Ηπειρώτες και τους φίλους του συλλόγου να παραστούν στην εκδήλωση.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)