● Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να σας κάνω το χατίρι και να γράψω για τον ογκόλιθο του σοσιαλισμού τον Πάγκαλο, που αποφάσισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιο σοσιαλιστική από τον Τσίπρα που είναι λαϊκιστής.

- Αυτή τη φορά θα γράψω για τη μεγάλη αγανάκτηση που έχει πιάσει όλα μα μέσα ενημέρωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν λέει να δώσει κάτι παραπάνω στους αγρότες, που δεν έχει κάνει τίποτα για το μεταναστευτικό, που δεν έχει πυξίδα διακυβέρνησης.

- Και θα γράψω γιατί τους λυπάμαι, για τα πολλά ψέματα που λένε στον κοσμάκη. Λοιπόν, τα κανάλια δεν χρωστάνε ούτε δεκάρα τσακιστή στο κράτος –να μη πω δηλαδή ότι έχουν πληρώσει παραπάνω από το κανονικό για τις άδειες που …δεν έχουν.

- Και αυτά που λέει ο Αλεξιάδης, είναι όλα κουραφέξαλα για να μη πω καμιά βαρύτερη λέξη. Ακούς εκεί να λέει ότι μόνο από τα πρόστιμα τα κανάλια χρωστάνε στο κράτος περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.

- Ποιοι χρωστάνε βρε Τρίφωνα. Αυτοί που ολημερίς κι ολονυχτίς προσπαθούνε να περισώσουν ότι σώζεται από αυτή την έρμη τη χώρα;

- Αυτοί που είναι υπέρ του κινήματος των αγροτών και ας έλεγαν παλιότερα ότι οι αγρότες με τις απεργίες τους εμποδίζουν τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας;

- Δεν είμαστε καλά. Είδες κανέναν να είναι στις λίστες αυτών που φυγάδευσαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό;

- Όχι. Εμ’  τότε; Γιατί βρε παιδί μου λες αυτά τα πράγματα, σαν τον άλλον τον Παππά που λέει ότι δεν κινδυνεύουν με απόλυση 2.500 υπάλληλοι στα κανάλια, αφού τα κανάλια έχουν 1500 (νομίζω) υπαλλήλους.

- Τι ήταν να το πει αυτό ο Παππάς; Δεν άφηνε να νομίζει ο κόσμος ότι τα κανάλια είναι επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν πολύν κόσμο και δεν έχουν πάρει ούτε δεκάρα τσακιστή δάνειο;

- Τέλος πάντων. Έχω την εντύπωση ότι έχεις κάνει μέγα λάθος να τα βάλεις με τους ανθρώπους οι οποίοι είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στην οποία λένε πάντα την αλήθεια.

● Οι κ. Ξανθός και Πολάκης είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και «αποδεικνύουν ότι εκτός από ανίκανοι, διακατέχονται κι από ολοκληρωτικές αντιλήψεις».

- Αυτά φυσικά δεν τα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε κανένας αρχηγός της αντιπολίτευσης. Τα λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα) Γιώργο Πατούλης.

- Μπράβο στον αρχηγό. Ακούς εκεί να διοικεί το υπουργείο ο Ξανθός και ο Πολάκης; Καλός δεν ήταν ο Άδωνις;

- Να τον χαίρονται όλοι αυτοί που τον ανέδειξαν σ’ αυτή τη θέση. (Είναι βέβαιο ότι ο κ. Πατούλης δεν πρόκειται να παραμείνει σ’ αυτή τη θέση όταν γίνουν εκλογές. Να μου το θυμάστε).

● Η ανακοίνωση που έβγαλαν από κοινού η ΠΟΑΣΥ και ΠΟΞΙΑ (αστυνομικές ενώσεις είναι και οι δύο), είναι αντιγραφή της ανακοίνωσης που οι δύο ενώσεις είχαν βγάλει όταν κυβερνούσε η Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ.

- Τότε που στα πράγματα ήταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και οι δύο αστυνομικές οργανώσεις είχαν εκδώσει ανακοίνωση κατά της τότε κυβέρνησης για τα μέτρα λιτότητας που έπαιρνε.

- Ή δεν είναι αντιγραφή της τότε ανακοίνωσης, αλλά ανακοίνωση των δύο αστυνομικών ενώσεων που καταφέρεται εναντίον της τωρινής κυβέρνησης;

● Έγραφα εδώ και καιρό ότι εκείνοι που γράφουν ή εκφράζονται εναντίον της κυβέρνησης, γρήγορα θα αλλάξουν στάση και θα γίνουν οι μεγαλύτεροι υμνητές της κυβέρνησης.

- Η οποία ήρθε για να μείνει και δεν είναι παρένθεση, όπως θέλουν μερικοί της Ελληνικής ελίτ.

- Οι υμνητές αυτοί θα είναι σαν την εφημερίδα της εποχής του Μεγάλου Ναπολέοντα, που έγραφε τα χίλια δυό όταν ο Ναπολέων ήταν στην εξορία, και όταν βγήκε και πλησίαζε το Παρίσι τον αποκαλούσε ήρωα.

- Ίσως να μην έχουμε επανάληψη της συνταγής αυτής, ωστόσο διαπιστώνω ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατέβασαν τους αντιπολιτευτικούς τόνους και τώρα μιλάνε για πίστωση χρόνου από την κοινωνία.

- Άσε που μερικοί το είδαν εντελώς διαφορετικά και θέτουν πιά το ερώτημα «μετά τον Τσίπρα, ο Μητσοτάκης;».

● Μωρέ μπράβο, πώς τα κατάφερε ο Χριστιανός. Για τον Μητσοτάκη λέω, που η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε μεταξύ 4 και 11 Φεβρουαρίου, τον φέρνει καταλληλότερον για πρωθυπουργό με ποσοστό 28,2% έναντι 25,2 του δεύτερου.

- Η ίδια εταιρεία στην ίδια δημοσκόπηση βρήκε ότι το 26,9% των ερωτηθέντων είναι με τη Ν.Δ. και το δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) συγκεντρώνει ποσοστό 23,2 %.

- Και φυσικά στο ερώτημα ποιο κόμμα θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 27,1% απαντά πως το κόμμα αυτό θα είναι η Ν.Δ., ενώ ένα 21,9% απαντά το κυβερνητικό κόμμα.

- Και να φανταστείτε ότι ο Κυριάκος έχει μόνο ένα μήνα που ανέλαβε τα ινία του κόμματος της Ν.Δ. Αν περάσουν μερικοί ακόμα μήνες, τα άλλα κόμματα δεν θα έχουν καμία τύχη να περάσουν το κατώφλι της Βουλής, όσο υπάρχει Μητσοτάκης.

- Και να φανταστείτε ότι η εταιρεία MRB που διενέργησε την δημοσκόπηση, 16 περίπου μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών του Σεπτεμβρίου, τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ισόπαλα με ποσοστό 25,1%.

- Βεβαίως εκτός Βουλής έμεναν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ενώ έπαινε στη Βουλή η «Λαϊκή Ενότητα».

● Για το νοσοκομείο Πρέβεζας ο λόγος. Μου φαίνεται ότι αργεί πολύ η τοποθέτηση προέδρου. Εντάξει δε λέω ότι είναι εύκολο να επιλέξει το Υπουργείο ανάμεσα στους 25 υποψηφίους.

- Αλλά καλά είναι να γίνει η επιλογή. Γιατί όσο καθυστερεί η επιλογή, άλλο τόσο δίνουν και παίρνουν οι φήμες. Και δεν είναι σωστό να οργιάζει η φημολογία.

● Και με την ευκαιρία να σας πω ότι στο ΠαΣοΚ γίνεται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου και στο νομό.

- Πληροφορήθηκα ότι εντός του μηνός θα αφιχθεί στο νομό ο γραμματέας του κόμματος, και θα προσπαθήσει να ανασυγκροτήσει το χώρο.

- Δύσκολα τα πράγματα από το γεγονός ότι στις εκλογές έχουν ειπωθεί κουβέντες μεταξύ του ΠαΣοΚ-Δημοκρατική Παράταξη και του κόμματος Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου που δύσκολα παίρνονται πίσω.

- Αφήνω την περίπτωση της Δημοκρατικής Παράταξης που στο νομό μας της λείπουν και τα στελέχη και οι ψηφοφόροι.

- Τα μεν στελέχη έχουν πάει αλλού (κάποιοι λένε ότι είναι με τον Κουβέλη), τα δε μέλη ούτε υπήρχαν, και φυσικά ούτε υπάρχουν.

- Οπότε ο αφιχθείς γραμματέας του ΠαΣοΚ θα έχει δύσκολη δουλειά να κάνει. Και ακόμα πιο δύσκολα να συνδέσει την κοινωνία με το πάλαι ποτέ κραταιό ΠαΣοΚ.

● Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, μετά την επιτυχία που είχαν στις εκλογές των γιατρών των Ιωαννίνων, οι δυνάμεις που δεν ελέγχονται απ’ αυτό.

- Ήδη έχουν βγει τα πρώτα συμπεράσματα. Ότι στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτέ γίνουν, θα κυριαρχήσει ο Κυριάκος.

- Γιατί –λένε- ότι οι εκλογές στους γιατρούς, δείχνουν και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Άρα οι δημοσκοπήσεις της γνωστής για την αντικειμενικότητά της εταιρείας είναι σωστές.

● Είκοσι χρόνια ήταν επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ο Σφακιανάκης (όχι ο Νότης φυσικά) και δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί τη θέση του.

- Πιθανόν γιατί την είχε συνηθίσει και είχε ξεχάσει ότι οι αξιωματικοί του στρατού, υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο όπου τους τάξει το καθήκον.

● Στα δικά μας τώρα. Σίγουρα θα πρέπει να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει αναπροσαρμογή του τεχνικού προγράμματος. Για να μη μένει στα σκοτάδια.

- Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά μού είπαν, με κάθε επιφύλαξη, ότι κάποιος από τους προέδρους τοπικού συμβουλίου, σκέφτεται να αλλάξει στρατόπεδο.

- Και από εκεί που ήταν …αντικυβερνητικός, δηλαδή ανήκε στην αντιπολίτευση, σκέφτεται να γίνει κυβερνητικός, δηλαδή να μεταπηδήσει στη συμπολίτευση.

- Και αυτό γιατί, λέει, πως έτσι θα εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για το χωριό του.

- Αν είναι για το καλό του χωριού του, εντάξει. Γιατί λένε οι άλλοι ότι αυτό είναι πρόσχημα για να αυτομολήσει στη συμπολίτευση.

- Άλλωστε, λένε οι ίδιοι, δεν πρόκειται να πάρει περισσότερα χρήματα από τον δήμο, γιατί ο δήμος δεν έχει χρήματα.

- Έμαθα επίσης ότι μάλλον δεν υπήρξε παραίτηση συμβούλου της αντιπολίτευσης από κάποια επιτροπή, όπως φημολογούνταν.

-Έμαθα ,τέλος, ότι σκοπεύει ο δήμαρχος να πηγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων των πρώην κοινοτήτων, αρκεί να τον καλούν.

- Και αρκεί να συνεδριάζουν, λένε κάποιοι άλλοι. Γιατί ακούγεται ότι σε πολλά χωριά συνεδριάζει μόνο ο …πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)