Του Θανάση Καρτερού

Τίποτε το περίεργο. Μια νέα γυναίκα, η Μαίη Ζαννή, ανέλαβε σημαντικό πόστο στην ομάδα επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Αστή από τζάκι -εγγονή του Γεωργίου Ράλλη-, με καλές σπουδές στο εξωτερικό, με θητεία σε διάφορα πόστα της Ευρώπης, που ζαλίζεσαι και μόνο από τον τίτλο τους, με τρεις – τέσσερις ξένες γλώσσες, αλλά και με πλούσιο κομματικό βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Στο κατάλληλο κόμμα, εννοείται. Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια.

Καλώς ώς εδώ και καλή επιτυχία της. Αλλά, ρε μπαγάσα Κυριάκο, αν αυτό το κορίτσι είχε οριστεί από τον Τσίπρα σε ανάλογη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είχατε ξεσπαθώσει στη Βουλή, καμιά σαρανταριά νοματαίοι, με πρώτο τον Αυγενάκη. Θα είχατε εφοδιάσει -διαρροϊκώς- τα παπαγαλάκια σας με χίλιες δυο αθλιότητες, αγνοώντας ότι έτσι δηλητηριάζετε ανθρώπους, παιδιά, ιδέες και το πολιτικό κλίμα. Θα είχατε κάνει πάρτι με όλες τις «αμαρτωλές» λεπτομέρειες που τσιγκλούν τα αθλιέστερα των ενστίκτων. Θα είχατε σηκώσει τον κόσμο.

Τώρα όμως, παγώνια. Ακόμα και το ειδικό στην αποκάλυψη «ανάρμοστων» σχέσεων και «ανάρμοστων» διορισμών -κομματικών, μετακλητών, θυρωρών, κλητήρων- “Πρώτο Θέμα” στέκεται στο βιογραφικό που δόθηκε από το κόμμα. Πέραν τούτου ουδέν, και καλά κάνει. Αν ήταν όμως καμιά Μαρία από την Κοκκινιά, καμιά Κατερίνα από το Περιστέρι, κανένας Παναγιώτης από τους Αμπελόκηπους, τότε, κουφάλες, θα τους είχατε κάνει κομμάτια και θα τα παραδίνατε στο πεινασμένο κοινό σας, να χορτάσει ανθρωποφαγία.

Εξηγημένοι. Δεν μιλάμε εδώ για σκάνδαλα, για το νόμιμο, για το ηθικό, για ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια σφαίρα. Εκεί δεν υπάρχουν ασυλίες. Μιλάμε για την προσωπική ζωή, κι αυτή, ναι, έχει και πρέπει να έχει πλήρη και αδιαπραγμάτευτη ασυλία. Αλλά εσύ, Κυριάκο, και οι ασύδοτοι στρατηγοί σου, σωπαίνετε, αν δεν το προκαλείτε, όταν λιντσάρουν οι φίλοι σας αθώους – ιδίως γυναίκες. Αρκεί να είναι αριστερές. Το θεωρείτε κομματικά κερδοφόρο, κι ας πάει και το παλιάμπελο με τις παράπλευρες απώλειες από τις συκοφαντίες σας.

Τέλος πάντων. Το λέμε και μην πάθεις καμιά αποπληξία: Μαγκιά σου να «εκτεθείς» δίνοντας μια ευκαιρία σε μια νέα γυναίκα. Και ευχόμαστε στη νέα ποιμενίδα της προπαγάνδας σου λιγότερα μαντρόσκυλα και πιο πολλή ανθρωπιά…

«F»

Θ.Κ.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)