Με τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι μεγάλη προτίμηση σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν οι καφετέριες και γενικά τα καταστήματα εστίασης. Το γιατί οι νέοι προτιμούν να ανοίξουν μια καφετέρια ή ένα καφενείο, είναι εξηγήσιμο. Πρώτον γιατί είναι δουλειά εύκολη και δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Και μετά γιατί οι νέοι κυρίως προτιμούν να πίνουν το καφεδάκι τους σε κάποια καφετέρια, αφού ο καφές είναι η πιο φτηνή μορφή μαζικής διασκέδασης. Για τον καφέ άλλωστε δεν χρειάζονται και πολλά χρήματα.

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν ισχύει ακόμα η επιδότηση για τα παραδοσιακά καφενεία, που έναν καιρό είχαν γίνει πολύ της μόδας. Κάθε χωριό είχε και από ένα παραδοσιακό καφενείο, το οποίο συντηρούσαν οι οικείοι του ιδιοκτήτη – ο οποίος φυσικά ασχολούνταν με άλλες δουλειές, ή έλειπε σε άλλη πόλη- όσα χρόνια έλεγε ο νόμος ότι πρέπει να συντηρηθεί για να μη χάσει την επιδότηση.

Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι τουριστική. Οπότε οι περισσότεροι μπίζνεσμαν το έχουν ρίξει στις καφετέριες, που είναι και τουριστικό είδος.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)