Είχαμε ξαναγράψει ότι δεν σημαίνει κάτι η εκπόνηση μελετών από τον δήμο χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ο τρόπος με τον οποίον θα χρηματοδοτηθεί το έργο για το οποίο έγινε η μελέτη. Αυτό είναι το κύριο μέλημα του κάθε δήμου, να μπορέσει δηλαδή να αποσπάσει κονδύλια από διάφορες πηγές για τη χρηματοδότηση κάποιου έργου.

Πληροφορηθήκαμε όμως ότι ο δήμος εκπονεί μελέτες και για αμφιβόλου ποιότητας έργα, τα οποία δεν σημαίνουν τίποτα, ή αν σημαίνουν κάτι σημαίνουν γ’ αυτούς που τα σκέφτηκαν και γι’ αυτούς που εκπονούν τις μελέτες. Αναφερόμαστε στη μελέτη που λέει ότι θα μετρηθεί ο βυθός της λίμνης Ζηρού, όπως επίσης και στη μελέτη η οποία αφορά τις πλωτές εξέδρες στην ίδια λίμνη.

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε σε τι θα εξυπηρετήσει η μέτρηση του βυθού της λίμνης ή η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στις όχθες της. Όσον αφορά τη βυθομέτρηση δεν νομίζουμε ότι θα χρειαστεί, ακόμα και αν βρεθούν χρήματα για την εγκατάσταση του εργολάβου που θα την κάνει. Για δε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, έχουμε τη γνώμη ότι πριν εγκατασταθούν, θα πρέπει να ερωτηθούν οι ειδήμονες, αν επηρεάζεται ο περιβάλλον χώρος. Γιατί στο παρελθόν είχε εγερθεί ζήτημα όταν προπονούμενοι αθλητές του υγρού στίβου είχαν εγκαταστήσει πλωτές εξέδρες στις όχθες της.

Και ένα τελευταίο. Διαβάζουμε ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα, υπάρχει ένα θέμα που αφορά την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος (το θέμα αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου). Προς τι η τροποποίηση; Καταλαβαίνει κανείς τους λόγους της τροποποίησης του προγράμματος ή τα νούμερα που διαβάζονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν τα παρακολουθεί κανένας;

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)