Σε διεθνείς εκθέσεις συμμετείχε η περιφέρεια Ηπείρου ”Το πρόγραμμα της οργανωμένης και στοχευμένης προβολής της Ηπείρου,  ως ενιαίου τουριστικού προορισμού σε χώρες του εξωτερικού με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου, συνεχίζεται και φέτος από την Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ. του Τελ Αβίβ (Ισραήλ), το τριήμερο 19-21 συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση I.F.T. Βελιγραδίου (Σερβία) και στις 9 (μέχρι 13) Μαρτίου θα συμμετάσχει στην Έκθεση Ι.F.T. στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η τακτική παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ – φέτος συμμετείχε για 6η χρονιά- έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ σε περιοχές – ορεινές κυρίως – της Ηπείρου.

 

Η ροή επισκεπτών αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν  στην Έκθεση, τόσο από το ενδιαφέρον που υπήρξε από παράγοντες του Ισραηλινού τουρισμού, όσο και από τις επαφές που πραγματοποίησαν Ηπειρώτες επιχειρηματίες  που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων,  το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου- η οποία εκπροσωπήθηκε από την ομάδα υλοποίησης του έργου  ADRIATICROUTE-, επισκέφτηκαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ. Εκτός της ενημέρωσης και της διανομής διαφημιστικού υλικού, τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν Β2Β συναντήσεις με Ισραηλινούς επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που μπορούν να αποτελούν ευκαιρίες ανάπτυξης και για τις δύο χώρες

Στη Διεθνή Έκθεση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της,  επισκέφθηκε περίπτερα των ελληνικών συμμετοχών και συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ.

Στην αποστολή μετείχαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων/Επιτροπών Τουριστικών Επιχειρήσεων/Τουρισμού στην Ήπειρο: η Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, ο  Χάρης Εξάρχου, από το ξενοδοχείο Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, ο  Αχιλλέας Παπαευθυμίου, από την εταιρεία Alpine Zone, Ορεινές Δραστηριότητες Υπαίθριας Αναψυχής, η  Έλλη Μπαρμπαγιάννη, από το ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo, ο  Σαμ Κουδούνης από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων καθώς και ο  Γεώργιος Πουλόπουλος, από την εταιρείαTrekking Hellas Ιωαννίνων.

Πρόσκληση συμμετοχής στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Βερολίνο

Από το Τμήμα Τουρισμού, ανακοινώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και στο παρελθόν έχει πράξει,  προτίθεται στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. που διοργανώνεται στο Βερολίνο το διάστημα 9-13/3/2016 να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και  τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις26-2-2016 στο e-mail: v.barka@php.gov.gr.

Επίσης, ως την ίδια ημερομηνία, μπορούν να παραδώσουν στην ανωτέρω  υπηρεσία διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση.

Σημειώνεται ότι η τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται κυρίως στη γερμανική αγορά, η οποία δείχνει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

 

 

● Ανάδοχοι για έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας

 λυμάτων σε Άρτα – Φιλιππιάδα Τον ανάδοχο του έργου για τα δίκτυα  συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου Άρτας προϋπολογισμού 4.002.000 ευρώ, ανέδειξε στη συνεδρίασή της Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 29 εργοληπτικές επιχειρήσεις και ανάδοχος   αναδείχτηκε η Ε.Ε. ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή οριστικοποίησε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Φιλιππιάδος, προϋπολογισμού 3.220.000 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρία “ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Ε. ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ- ΔΑΣΚΑΛΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ”.  (Είχαν καταθέσει προσφορά 15 εταιρίες).

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)