● Αναμνήσεις από το χωριό θα θυμηθούν οι Γοργομυλιώτες της Αθήνας. Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου οι αδελφότητα των Γοργομυλιωτών της Αθήνας, πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό της στο μουσικό καφενείο «Πάμε τσίπουρο»,
στη γραφική γειτονιά της Κυψέλης στην οδό Φ. Νέγρη 50 στη μία το μεσημέρι. Η αδελφότητα λαλεί όλους τους Γοργομυλιώτες (και όχι μόνο) της Αθήνας να παραστούν στην εκδήλωση, αφού εκτός των άλλων θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν «ένα περιβάλλον που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή και θα σας θυμίσει κάτι από την γενέτειρά μας» όπως λέει η πρόσκληση. Η οποία τιμάται με 15 ευρώ το άτομο (για παιδιά μέχρι 190 χρονών η τιμή είναι 10 ευρώ) και περιλαμβάνει απολαυστικούς μεζέδες, άφθονο ποσό (τσίπουρο, κρασί, ρακί, μπύρα βαρελίσια και αναψυκτικά) υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Εξυπακούεται ότι όλοι οι Γοργομυλιώτες της Αθήνας θα δώσουν το παρόν τους στην εκδήλωση της αδελφότητας.

 

Με δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα θα γλεντήσουν οι Συρρακιώτες. Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, ο σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του στο κτήμα Λουτσάρη. Η πρόσκληση στοιχίζει μόνο 15 ευρώ (για τα παιδιά 10 ευρώ) και το διοικητικό συμβούλιο υπόσχεται μια βραδυά με πολύ χορό και πολύ κέφι (Να σημειωθεί ότι στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, συμμετέχει και ο τέως δήμαρχος Μιχάλης Κατραχούρας, μαζί με άλλα πρόσωπα, τα οποία επεδίωξαν και πέτυχαν την επαναδραστηριοποίηση του συνδέσμου Συρρακιωτών).

 

● Γλέντησαν οι Βορειοηπειρώτες της Θεσσαλίας. Για άλλη μια χρονιά η διοργάνωση της κοπής πρωτοχρονιάτικής πίτας, του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ» στέφθηκε από επιτυχία.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όπως είθισται την εκδήλωση ανοίγουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συνδέσμου τα οποία ενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος μαζί με τα μέλη του συμβουλίου, έκοψαν την πίτα. Στον σύντομο λόγο του προέδρου του συνδέσμου Τιμολέοντα Ρώσση, εκτός από το ευχητήριο μήνυμα για την νέα χρονιά, ειπώθηκαν και προβληματισμοί για τα καθημερινά ζητήματα των συμπατριωτών μας. Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους του Δήμου Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

● Έκοψαν την πίτα τους οι Ηπειρώτες Χαϊδαρίου. Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Έπαυλη» στο Δαφνί και οι Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες που παρέστησαν γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ. Χαιρέτησαν τους παρευρεθέντες ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Σούκης, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής. Ο πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος έκοψε και την πίτα, αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου στην προσφορά του συλλόγου στην τοπική κοινωνία, ενώ ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν στο Πανηπειρωτικό Πολυθέαμα το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Μαρτίου. Με την ολοκλήρωση των ομλιλιών, τα δύο χορευτικά του συλλόγου χόρεψαν Ηπειρώτικούς χορούς και στη συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι από τους παριστάμενους συνοδεία της Ηπειρώτικης κομπανίας του κλαρινίστα Γιώργου Κοτσίνη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους προαναφερθέντες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Χαϊδαρίου, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και αποδημικών οργανώσεων.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)