Σε πιάνει ίλιγγος με αυτά που ακούγονται για την κατάθεση χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού από ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους. Τη μία ο παππάς ο οποίος είχε σε τράπεζα του εξωτερικού 500.000 ευρώ, την άλλη ο δημόσιος υπάλληλος που είχε καταθέσεις ύψους 3.000.000 ευρώ. Αφήνουμε τους γιατρούς, τους «επιχειρηματίες», τους εισοδηματίες, που βρέθηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό δυσανάλογες με τις φορολογικές δηλώσεις που κατέθεταν. Στη λεγόμενη λίστα Μπόργιανς περιλαμβάνονται τα ονόματα 10.500 Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας και μεταξύ αυτών υπάρχει Έλληνας επιχειρηματίας με καταθέσεις 200 χιλιάδων ευρώ, όπως επίσης και ζευγάρι που ενώ δήλωναν ανεπάγγελτοι, βρέθηκαν με καταθέσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάλογο κρούσμα (ανάμεσα σε αρκετά) είχαμε και στο νομό μας. Στέλεχος τράπεζας είχε καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού 3.000.000 και κλήθηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς να τις δικαιολογήσει και να αποδείξει πώς συγκέντρωσε αυτό το ποσό και ότι ήταν νόμιμα φορολογημένο. Δεν ξέρουμε τι θα βγάλει το πόρισμα για το εν λόγω στέλεχος της τράπεζας. Εμείς απλά να πούμε ότι ο μισθός του ήταν περί τα 2.500 ευρώ το μήνα και μάλιστα την περίοδο που οι εποχές ήταν διαφορετικές. Με τέτοιο μισθό δύσκολα συγκεντρώνονται τόσα χρήματα και χωρίς να ξοδεύει κανείς δεκάρα τσακιστή για τα καθημερινά του έξοδα.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι οι άνθρωποι αυτοί (που έβαλαν το χεράκι του να φτάσει η χώρα στο σημερινό οικονομικό χάλι) θα λογοδοτήσουν. Και αυτό γιατί «έχουν άκρες» όπως διατείνονται πολλοί εξ αυτών, τόσο στο εκδοτικό-μιντιακό κατεστημένο, όσο και στο παλιό πολιτικό. Αρκετοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν ήταν μόνοι στο χορό των εκατομμυρίων. Οπότε…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)