Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία μεταβιβάζονται πιστώσεις έτσι ώστε έγκαιρα να εξοφληθούν τα μισθώματα κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κάλυψη των μισθωμάτων για παρελθόντα έτη στο σύνολο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ανέρχεται στο ποσό των 2.589.033 ευρώ, ενώ για την αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας το ποσό είναι 204.642 ευρώ.

Και φυσικά η απόφαση αφορά τις υπηρεσίες της αστυνομίας και όχι το σύνολο των υπηρεσιών που στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια. Αποκτά επομένως σημασία η ερώτηση που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί πόσα κτήρια διαθέτει στο νομό Πρέβεζας η πολιτεία, πόσα δηλαδή είναι κρατικά κτήρια και πόσα είναι τα κτήρια τα οποία ενοικιάζονται για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του δημοσίου.

Γιατί σε όλον το νομό (μη εξαιρουμένου και του δήμου Ζηρού), υπάρχουν κτήρια τα οποία είναι κρατικά-δημοτικά και τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ οι υπηρεσίες του δημοσίου, πληρώνουν αρκετά μεγάλα ποσά σε ιδιώτες για να στεγαστούν. Ιδιαίτερα μετά την Καλλικρατική διαίρεση των δήμων και την κατάργηση πολλών στρατοπέδων, δεν είναι λίγα τα δημόσια κτήρια τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να συμμαζευτούν τα έξοδα του δημοσίου, με την εγκατάσταση υπηρεσιών του σε δημόσια περιουσία του νομού Πρέβεζας, όπου μπορούν να στεγαστούν πολλές υπηρεσίες.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)