Θετικά δέχτηκε η κοινή γνώμη την απόφαση της κυβέρνησης να εντοπίσει με ηλεκτρονικά μέσα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και να στείλει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες που τα έχουν ανασφάλιστα (δεν διευκρινίζεται αν θα πληρώσουν και πρόστιμο) προκειμένου να τα ασφαλίσουν. Το μέτρο είχε θετική αποδοχή και για τον επιπλέον λόγο ότι ακόμα και στα χωριά κυκλοφορούν αυτοκίνητα χωρίς ασφάλιση και αυτό καθίσταται επικίνδυνο τόσο για τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, όσο και για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ένα ατύχημα σε που μπορεί να συμβεί, είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουν την όποια αποζημίωση από το ανασφάλιστο αυτοκίνητο Και αναφέρονται σε μικρές υλικές ζημιές που μπορεί να συμβούν στον οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και όχι σε μεγάλα ατυχήματα.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν κατανοούν τη λογική των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές των ασφαλίστρων έχουν πέσει και μπορεί ο καθένας να ψάξει την πιο συμφέρουσα τον ίδιον ασφαλιστική εταιρία. Γιατί, λένε, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, το πρόβλημα δεν θα το έχει μόνο εκείνος που υπέστη το ατύχημα, αλλά και ο υπαίτιος του ατυχήματος, γιατί θα πρέπει να τον αποζημιώσει εξ ιδίων. Πέραν του γεγονότος ότι είναι πολλοί εκείνου που κυκλοφορούν στους δρόμους «με κρύα καρδιά», όπως έλεγε στη στήλη συμπολίτης.

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν τα αυτοκίνητά τους ανασφάλιστα και ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για την ασφάλισή του λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκείνο πάντως που θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι ότι είναι σοβαρό το ζήτημα της ασφάλισης του αυτοκινήτου, στη λογική ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αναλαμβάνουν το κόστος του ατυχήματος που πιθανόν να συμβεί.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)