Η γενική εντύπωση ήταν ότι μέσα στα βαριά και δύσκολα χρόνια της κρίσης που περνάμε, τέτοια ελπιδοφόρα μηνύματα κρατούν την κοινωνία όρθια. Αυτό αποκόμισαν οι παριστάμενοι στις αίθουσες του επιμελητηρίου Άρτας, κατά την ομιλία του υφυπουργού Οικονομίας αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Χαρίτσης μεταξύ των άλλων είπε ότι η κυβέρνηση «ποντάρει» πολλά στο ΕΣΠΑ για να βγει από την κρίση και από τα μνημόνια, μέχρι να σταθεί και πάλι όρθια η οικονομία της.

Το νέο ΕΣΠΑ τόνισε ο ομιλητής ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τον δημόσιο τομέα.Στόχος όπως είπε είναι η παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που να είναι ανταγωνιστές τόσο στις τιμές τους, όσο και σαν είδη για να είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις να γίνουν δυναμικές με εξωστρεφικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρίτσης άκουσε με προσοχή και απάντησε σε όλους τους παρευρισκόμενους. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν ο Γολγοθάς που πέρασε μέχρι να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά μια γυναίκα επιχειρηματίας παραγωγής αυγοτάραχου στην Πρέβεζα, άλλη μια γυναίκα είχε εξήντα στρέμματα αμπέλι, από το οποίο παρήγαγε κρασί και ήρθε για να ακούσει πως μπορεί να δημιουργήσει την τυποποίηση του κρασιού της, να πάρει ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), ενώ ένας ακόμη επιχειρηματίας είπε ότι μετείχε σε μια δημοπρασία και υπήρχαν δύο νόμοι για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής.

Όσον αφορά τους ΟΕΒ, ο κ. Υφυπουργός φαίνεται, από την απάντησή του στον συνάδελφό μας, όσο και από την ομιλία του, ότι άνοιξε την πόρτα του ΕΣΠΑ και για τους ΟΕΒ.

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ο κ. Χαρίτσης μετέφερε στον κόσμο ένα ελπιδοφόρο μήνυμα: Περιμένουμε την ανάπτυξη και σ’ αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ το νέο ΕΣΠΑ που ήδη έρχεται.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)