Θα θυμάστε φαντάζομαι τον τότε Υπουργό Γεωργίας Σωτήρη Χατζηγάκη που είχε δώσει στους αγρότες υπό τύπου ενισχύσεων περί τα 425 εκατομμύρια ευρώ γιατί το 2008 είχαν πάθει ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες!

Ε, αυτά τα χρήματα τα ζητάει πίσω η ευρωπαϊκή ένωση μετά από απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, γιατί λέει ότι το συγκεκριμένο έτος δεν υπήρξαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αποτέλεσμα είναι τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στα ταμεία της ευρωπαϊκής ένωσης και ή θα παρακρατηθούν από τους 700.000 (περίπου) αγρότες οι οποίοι τα είχαν πάρει επί υπουργίας Χατζηγάκη ή θα τα πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες. Τα σίγουρο πάντως είναι ‘ότι τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να τα πληρώσουν οι αγρότες τα χρήματα αυτά ή θα πρέπει να καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους όλων των Ελλήνων. Εκείνο που ξέρω και εγώ, αλλά διαισθάνεται και η κοινή γνώμη, είναι ότι με κάτι τέτοιους περίεργους τρόπους λειτουργούσε το σύστημα, το οποίο και εγκλώβιζε τους ψηφοφόρους στη λογική της ανταποδοτικότητας της «προσφοράς». Δηλαδή σου δίνουμε ενισχύσεις, μας δίνεις την ψήφο. Με αποτέλεσμα να εδραιώνει την παραμονή του στην εξουσία, από την οποία φυσικά δεν κέρδιζε μόνο το «κοκαλάκι» που πετούσε στους αγρότες ή σε άλλες κοινωνικές ομάδες, αλλά πολύ περισσότερα.

Το γεγονός ότι τις επιδοτήσεις του Χατζηγάκη θα τις πληρώσουν οι 700.000 αγρότες ή όλοι ι Έλληνες, δεν ενδιαφέρει πλέον τον Χατζηγάκη. Αυτός τη δουλειά του έκανε. Γιατί θεωρούσε πως οι ευρωπαίοι είναι «κουτόφραγκοι» και εμείς πανέξυπνοι. Γι’ αυτό και τους είπαμε ότι το 2008 είχαμε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

(Σημείωση: Δεν ξέρουμε γατί από το Υπουργείο δεν αναφέρουν τα ονόματα των αγροτών που πήραν ως επιδότηση από το «πακέτο Κατζηγάκη» από 15.000 ευρώ και πάνω. Έστω μπορούν να μας πουν ποιοι είναι οι δέκα έξι αγρότες που πήραν από 50.000 έως 100.000 ευρώ και πάνω ως επιδότηση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουμε και εμείς για ποιόν θα πληρώσουμε από τους φόρους μας).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)