• Στη συγκρότηση του δημοκρατικού Κέντρου επιμένει η Φώφη Γεννηματά και για το λόγο αυτό έστειλε επιστολή στους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Παπανδρέου.

-Στη οποία επιστολή της λέει ότι η χώρα καθημερινά βυθίζεται λόγω του ότι είναι ανίκανη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

- Και για να σωθεί η χώρα, επιμένει η κ. Φώφη, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας πολυκομματικός, ομόσπονδος φορέας που να μπορεί να σώσει τη χώρα.

- Και όσον αφορά τον επικεφαλής, αυτός θα εκλεγεί από τη βάση χωρίς αποκλεισμούς.

- Δεν ξέρω αν θα μπορέσει η Φώφη να φτιάξει αυτόν τον κεντρώο πόλο με τον Σταύρο και τον Γιωργάκη. Δεν ξέρω μόνο αν ρώτησε τον Βενιζέλο για το πού απηύθυνε τις επιστολές της.

- Γιατί, απ’ ότι ξέρω και απ’ ότι διαβάζω, ο κυρ-Βενιζέλος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Γιωργάκη. Θα θελήσει τάχα να συνυπάρξει μαζί του στον κεντρώο φορέα που ετοιμάζει η Φώφη;

- Αλλά εκτός αυτού, ρώτησε και τον Σταύρο αν θέλει να συμμετάσχει σε ένα τέτοια εγχείρημα; Γιατί πολύ φοβάμαι ότι ο Σταύρος βλέποντας το Ποτάμι του να στερεύει, μάλλον αλλού κρυφοκοιτάζει.

- Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι πολύ θα του ταίριαζε μια υπουργική ή υφυπουργική έστω καρέκλα. Λέτε να το δούμε κι αυτό;

• Μίλησε και πάλι ο μεγάλος. Αυτή τη φορά, ο ογκόλιθος του σοσιαλισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για να του υπενθυμίσει ότι η κατάσταση στην Ειδομένη «είναι απολύτως απαράδεκτη, απάνθρωπη, παραβιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο και εκθέτει παγκοσμίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρωτίστως όμως τη χώρα μας».

-Το μόνο που δεν λέει στην επίκαιρη ερώτησή του ο ογκόλιθος, είναι τι στάση κρατάνε οι χώρες της Ευρώπης, δηλαδή η ευρωπαϊκή ένωση, για το προσφυγικό.

- Και επίσης δεν μας λέει για ποιόν λόγο οι χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα έκλεισαν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να μαζευτούν τόσοι πολλοί στην Ειδομένη.

- Αλλά αυτά θα τα ρωτήσει την επόμενη φορά που θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση.

• Σιγά και τι είπε ο Κρανιδιώτης. Έγραψε «έξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα».

-Δηλαδή τι άλλο να ‘γραφε ο άνθρωπος μπροστά στο σοβαρό ατόπημα του Μουζάλα να αποκαλέσει Μακεδονία τα Σκόπια.

- Μαθαίνοντάς το ο Φαήλος αναρρίγησε καθ’ ότι η συνείδησή του και η εθνικοφροσύνη του δεν τον άφησαν αδιάφορο μπροστά στο μεγάλο ατόπημα του Μουζάλα.

- Και φυσικά ζητάει να είναι εθελοντής όταν θα δένει τα χέρια με σύρμα το χάραμα σε όλους αυτούς που αμφισβητούν την εθνικοφροσύνη του και ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία (δεν ξέρω μοναχά αν θα πάει εθελοντής να δέσει με σύρμα τα χέρια το χάραμα, σε όλους τους ηγέτες των κρατών που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ρωσία και δεκάδες άλλες χώρες).

- Α, όλα κι όλα. Του Φαήλου δεν του αρκεί ένα συγνώμη που είπε ο υπουργός της Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας. Θέλει να τον δει κρεμασμένον ή το πολύ εκτελεσμένον. Ακούς εκεί να αποκαλέσει τα Σκόπια, Μακεδονία.

• Και τι έγινε; 58χρονη εφοριακός διώκεται γιατί καταχράστηκε 6 εκατομμύρια ευρώ. Θα κάτσει –αν κάτσει- τρία με πέντε χρόνια στη φυλακή (από την οποία θα βγαίνει κάθε μήνα για να πηγαίνει στα παιδιά της και τον άντρα της) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

-Φυσικά, όταν θα βγει από τη φυλακή, θα περάσει ζωή και κότα με τα 6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία καταχράστηκε.

- Εκείνο που θα πρέπει να εξετάσουν οι αρχές (δικαστικές ή άλλες) είναι ποιοι άλλοι ενέχονται στην υπόθεση. Γιατί είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι η εν λόγω υπάλληλος, ενήργησε από μόνη της.

- Κάποιοι τη βοήθησαν και μάλλον θα είναι και αυτοί στο πανηγύρι που θα στηθεί μόλις βγει από τη φυλακή η υπάλληλος της εφορίας.

- Οι μάρτυρες υπερασπίσεώς της όταν (και αν) γίνει η δίκη θα μιλήσουν για τον καλό της χαρακτήρα και ότι ουδέποτε έδωσε το δικαίωμα στην κοινωνία. Αυτά που λέγονται εναντίον της, είναι γιατί τη ζηλεύουν.

• Ρε την Πιπιλή! Την Φωτεινή ντε που ήταν και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Δεν της άρεσε η εμφάνιση της Αντζελίνας Τζολί την οποία θεώρησε ως αποκρουστική.

-Και καλά, η εμφάνιση της Αντζελίνας Τζολί ήταν αποκρουστική, αφού δεν την υποδέχτηκε πρωθυπουργός στα «κιλά» της κυρίας Πιπιλή.

-Εκείνα τα «λιγούρια», η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς και ο Τέρενς Κουίκ, τι ήθελαν και κοίταζαν τη χειραψία της Τζολί με τον πρωθυπουργό;

- Γιατί δεν γύριζαν αλλού το βλέμμα τους; Στο κάτω-κάτω ποιά ήταν η κυρία Τζολί. Σάμπως ήταν πρώην βουλευτής όπως η κυρία Πιπιλή; Μια απλή Πρέσβειρατης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ήταν.

• Καλά ήθελα να ‘ξερα γιατί δεν τους αφήνει να κοιμηθούν όλους αυτούς που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό εκείνος ο Φαλτσιανί και όλο και δίνει κασέτες στους οικονομικούς εισαγγελείς; Δεν τους λυπάται;

-Καινούργια στοιχεία λέγεται ότι παρέδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς στο Παρίσι όπου τον επισκέφθηκαν και μάλιστα τους έδωσε πληροφορίες και οδηγίες που σχετίζονται με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη χρηματικών ποσών και την φοροαπαλλαγή μεγάλων καταθετών.

- Δεν ξέρω, αλλά οι λίστες που παρέδωσε ο Φαλτσιανί στους εισαγγελείς, μάλλον θα πρέπει να περιέχουν τρανταχτά ονόματα αυτών που τώρα κουνάνε το δάχτυλο.

- Τάχα θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι αυτοί που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό; Και φυσικά δεν αμφιβάλλουμε ότι με τον ιδρώτα του προσώπου τους έβγαλαν αυτά τα χρήματα που κατέθεσαν στις τράπεζες του εξωτερικού.

• Πολλά «πακέτα» μοιράστηκαν στους αγρότες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει πίσω τα λεφτά της, γιατί τα χρήματα δόθηκαν στους αγρότες χωρίς οι τελευταίοι να τα δικαιούνται.

-Το πιο γνωστό είναι το πακέτο «Χατζηγάκη» ενώ τα άλλα πακέτα για τα οποία έχει τιμωρηθεί η Ελλάδα και της ζητείται να επιστρέψει τα χρήματα, είναι σχετικά άγνωστα.

- Για παράδειγμα το πακέτο «Κοντού» που …περιείχε 108 εκατομμύρια και δόθηκε σε 54 συνεταιριστικές οργανώσεις και το πακέτο «Μωραΐτη» που σχετίζεται με χρέη συνεταιρισμών άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, ποιός τα ξέρει.

- Άντε τώρα να ζητήσει η κυβέρνηση από τους αγρότες να γυρίσουν πίσω τα χρήματα που καταχρηστικά πήραν. Εγώ λέω να βάλουμε όλοι από ό,τι ο καθένας μπορεί, για να ξεπληρώσουμε το χρέος. Από αλληλεγγύη στους αγρότες, όχι τίποτε άλλο.

• Σας έλεγα στο προηγούμενο φύλλο ότι είναι μερικοί οι οποίοι θα χαρούν από την εγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη».

-Ρίξτε μια ματιά γύρω σας ή ρωτήστε στο «καφενείο» της γειτονιάς σας και θα δείτε ότι είχα απόλυτα δίκιο.

- Και ακόμα το «πανηγύρι» δεν άρχισε για τα καλά. Γιατί έχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας.

• Δεν το έγραψε ο συνεργάτης μας (και αυτή τη φορά ικανός ρεπόρτερ) Μπάμπης Δράκος, γιατί είχε αποχωρήσει από το χώρο εγκατάστασης των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκη».

-Δέκα έξι πρόσφυγες αρνήθηκαν να κατεβούν από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν, προφανώς γιατί νόμιζαν ότι θα πάνε αλλού, ίσως και σε άλλη χώρα.

- Με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσουν στην Αθήνα, αφού ήταν αδύνατο να μεταπειστούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ομοεθνής τους.

- Ο οποίος μάθαμε ότι στην πατρίδα του δίδασκε στο πανεπιστήμιο. Ήταν δηλαδή πανεπιστημιακός καθηγητής.

- Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη προσφορά του δικού μας (διατηρεί βιβλιοπωλείο στη Φιλιππιάδα)  Νάιλ Κατάρι.

- Επειδή μιλούσε τη γλώσσα των Σύρων προσφύγων και επειδή ξέρει από προφυγιά ο ίδιος, βοήθησε πάρα πολύ στην ομαλή εγκατάσταση των προσφύγων. Δέχτηκε δε πολλά συγχαρητήρια από πολλούς τοπικούς παράγοντες που βρέθηκαν στην εγκατάσταση των προσφύγων.

- Να σας πληροφορήσουμε μόνο ότι από τους 400 περίπου πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», οι μισοί σχεδόν είναι μικρά παιδιά.

• Πολύ καλή η στάση του δημάρχου και των συμβούλων του δήμου Ζηρού απέναντι στους πρόσφυγες.

-Τόσο κατά την άφιξη των προσφύγων, όσο και για την έκκληση που απευθύνουν προς τις συλλογικότητες για τη συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ιατρικού υλικού, που κρίνονται απαραίτητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη παραμονή τους στον τόπο μας.

- Ιδίως για τα παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες, αξίζει τον κόπο να συνδράμουν όλοι.

• Επανερχόμαστε στις εκλογές που έχει προγραμματίσει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για τις 4 Απριλίου.

-Η Ενότητα των Ηπειρωτικών Σωματείων δεν επιτυγχάνεται μέσα από τα ψηφοδέλτια, είτε αυτά λέγονται «Ενότητα για την Ήπειρο» ή δεν ξέρω πώς αλλιώς λέγονται.

- Η Ενότητα των Ηπειρωτικών Συλλόγων, που αυτή τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί από τις δράσεις της Συνομοσπονδίας, επιτυγχάνεται μόνο αν είναι πραγματική και την εννοούν όλοι.

- Θα μπορούσε αυτό να αποδειχθεί μόνο με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Γιατί είπαμε. Μπορεί παλιότερα να είχε λόγο η ύπαρξη παραταξιακών ψηφοδελτίων.

- Τώρα δεν έχει. Και όποιο ψηφοδέλτιο (δεν ξέρουμε ακόμα αν α είναι πολλά ή μόνο ένα) δεν κερδίσει, όλο και περισσότερο θα απομακρύνει τους συλλόγους που ελέγχει από τις δράσεις της Πανηπειρωτικής.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)