Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του δήμου τα κούλουμα στο Ζηρό. Και αυτό έγινε αντιληπτό από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν συνδέσει την Καθαρή Δευτέρα με τα κούλουμα στο Ζηρό, δηλαδή με τον πέταμα του χαρταετού μεταξύ πολλών φίλων του εθίμου, τη φασολάδα που σε μικρές μερίδες μοίραζε ο δήμος και τη μερίδα με τις ελιές και το χαλβά που έπαιρναν οι παριστάμενοι.

Τη φετινή Καθαρή Δευτέρα ο δήμος δεν περιέλαβε στο πρόγραμμά του τα Κούλουμα στο Ζηρό και οι πολίτες που είχαν συνδέσει τη μέρα αυτή με μονοήμερη εκδρομή, αισθάνθηκαν ότι παραγκωνίσθηκαν από τον Δήμο –αυτό τουλάχιστον μας μετέφεραν αρκετοί συμπολίτες.

Πιστεύουμε ότι θα δοθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους του δήμου και αυτές δεν θα αναφέρονται στις οικονομικές δυσκολίες που έτσι κι αλλιώς περνάει ο δήμος. Άλλωστε τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανήσει θα ήταν ελάχιστα –να μη πούμε μηδαμινά, εάν ζητούσε από τους επιχειρηματίες της εστίασης (ή και τους πολίτες ακόμα) να διαθέσουν δωρεάν τα απαιτούμενα φαγώσιμα. Θα ήταν όμως πολύ μεγάλη η ικανοποίηση των συμπολιτών, οι οποίοι είχαν συνηθίσει τη βόλτα στο Ζηρό και αποτελούσε γι’ αυτούς έθιμο.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)