● Εντάξει, να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση οι εφημερίδες, αλλά όχι και τόσο …εμφανή. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Και το γράφουμε αυτό σχετικά με την υπόθεση της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μαίρης Τζούφη, που με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε παιδιά μεταναστών στην Κόνιτσα και τα εξέτασε με την ιδιότητά της ως παιδιάτρου. Έγραψαν και ξανάγραψαν οι Ηπειρώτικες εφημερίδες ότι δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες γιατί επρόκειτο περί ανήλικων παιδιών. Θα είχαν κάποιο δίκιο οι Ηπειρώτικές εφημερίδες, αν έγραφαν τα ίδια και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή και για άλλους πολιτικούς άλλων κομμάτων που …υπέπεσαν στο ίδιο παράπτωμα. Ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε επανειλημμένα με προσφυγόπουλα στην Ειδομένη και καμία εφημερίδα δεν το ανέφερε. Είπαμε, να γίνεται αντιπολίτευση, αλλά όχι και τόσο εμφανή. Γιατί το πήραν όλοι χαμπάρι.

 

• Και επειδή για την αντιπολίτευση ο λόγος, θέλουμε να πούμε για τις εφημερίδες που γράφουν για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει εδώ και κάμποσο καιρό η νομαρχιακή επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επρόκειτο να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην Ήπειρο. Να πούμε στις καλές εφημερίδας, ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν κλείσουν τα σύνορά του οι χώρες που γειτνιάζουν με την Ελλάδα και πριν «συνεδριάσουν» οι χώρες του Βίζεγκραντ που ύψωσαν φράχτες στους πρόσφυγες. Αυτά για τις καλές εφημερίδας που θέλουν να κάουν αντιπολίτευση.

 

• Δεν είναι η Όλγα Γεροβασίλη ο λόγος για τον οποίον στην Άρτα δεν έγινε κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων. Είναι ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος αρνήθηκε να προτείνει κάποιον χώρο για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας, επειδή η κοινή γνώμη φοβάται την ύπαρξή τους. Έμπλεξε μάλιστα και τους Ρομά στη διαδικασία αυτή, για να τονίσει ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει η Άρτα, θα επιβαρυνθεί με τη παραχώρηση χώρου φια την φιλοξενία των προσφύγων. Και φυσικά απ’ ότι μάθαμε, δεν αρνήθηκε κάθε βοήθεια στον δήμαρχο Ζηρού, ο οποίος φιλοξενεί μετανάστες στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Πληροφορίες λένε ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του προς τον δήμαρχο Αρταίων και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, για το γεγονός ότι δεν πρότεινε χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων.

 

• Για τουρισμό τις τέσσερις εποχές του χρόνου έδωσε έμφαση η περιφέρεια Ηπείρου στην έκθεση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσει τουρίστες από τη χώρα αυτή. Και για τον ενημερωτικό τουρισμό ενδιαφέρθηκε, αλλά και για το «Ηπειρώτικο πρωινό». Το γεγονός ότι, τουλάχιστον για φέτος, οι τουρίστες θα προτιμήσουν το εσωτερικό της χώρας, άρα και την Ήπειρο, λόγω της πληθώρας των προσφύγων στα νησιά, η περιφέρεια Ηπείρου αναμένει περισσότερους τουρίστες. Μόνο που θα πρέπει η ίδια η περιφέρεια να διαμηνύσει στους αποδέκτες των τουριστών (καταλύματα και καταστήματα εστίασης) ότι δεν είναι δυνατόν σε ένα καλοκαίρι ή έναν χρόνο, να κερδίσουν τόσα χρήματα που θα τους φτάνουν για όλη τους τη ζωή.

 

• Τηρήθηκαν και φέτος τα έθιμα της αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας. Το κύριο βάρος βέβαια έπεσε στην πόλη της Πρπέβεζας, όπου τόσο την Κυριακή όσο και την  Καθαρή Δευτέρα, έγινε ο απόλυτος συνωστισμός από τον κόσμο που πλημμύρισε την πόλη και έζησε από κοντά όλες τις εκδηλώσεις. Αλλά και στα άλλα διαμερίσματα του νομού οι εκδηλώσεις έδωσαν μια νότα χαρά στους κατοίκους. Σερ όλες δε τις κοινότητες κυρίως οι πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και τα τοπικά συμβούλια έδωσαν το δικό τους χρώμα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Ας είναι καλά όλοι όσοι συνεισέφεραν. Με την ευχή του χρόνου να είναι καλύτερα από κάθε άποψη.

«F»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)