Ακάθεκτοι συνεχίζουν (και όχι μόνο στην περιοχή μας) την παράνομη εργασία τους οι παράνομοι υλοτόμοι, πετσοκόβοντας δάση και υπεραιωνόβια δέντρα με την αιτιολογία της οικονομικής κρίσης και της ζεστασιάς που είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν στα παιδιά τους (ανεξάρτητα εάν οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν παιδιά), ενώ στην πραγματικότητα τα πωλούν και μάλιστα σε καλή τιμή. Και δεν περιορίζονται μόνο στο παράνομο κόψιμο δέντρων ας μπούμε επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά πετσοκόβουν και δέντρα υγιή και ακίνδυνα.

Για τον λόγο για τον οποίον αποψιλώνεται ο τόπος από τους παράνομους υλοτόμους, δεν απάντησε ποτέ το δασαρχείο ή κάποιος αρμόδιος τέλος πάντων, αρκούμενοι όλοι να ψελλίσουν ότι το προσωπικό που φυλάσσει τα δάση είναι λίγο, ή ότι τα δέντρα που κόβονται είναι επικίνδυνα. Ενώ καλά θα ήταν να πουν με ευθύ τρόπο ότι οι (έστω λίγοι) υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών δεν ακούνε τα αλυσοπρίονα που κάθε Σάββατο οργιάζουν ακόμα και στις πολυσύχναστες περιοχές, ή ότι δεν βλέπουν τα αγροτικά αυτοκίνητα να περνούν στους δρόμους και να γυρίζουν αφού ξεφορτώνουν τα ξύλα στον αγοραστή.

Λένε μόνο ότι φέτος μειώθηκε η παράνομη υλοτομία, χωρίς να λένε και τους λόγους, οι οποίοι είναι ότι μειώθηκαν τα δέντρα και επομένως μειώθηκαν και οι παράνομοι υλοτόμοι, αφού δεν υπάρχουν πλέον δέντρα να κόψουν.

Οι αυθαιρεσίες που διαπράττουν οι παράνομοι υλοτόμοι είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού και καλά θα είναι το δασαρχείο, ή όποια υπηρεσία τέλος πάντων είναι αρμόδια, να απαντήσει δημόσια για ποια δέντρα και πού έχει δώσει την άδεια να κοπούν, να ελέγξει εάν έχουν κοπεί μόνο τα δέντρα για τα οποία έχει δώσει την άδεια, πού κατέληξαν τα ξύλα που υλοτομήθηκαν, αν οι άδειες που εξέδωσε είχαν ημερομηνία κοπής των δέντρων, αν τα δέντρα κόπηκαν το Σάββατο γατί δεν ευκαιρούσε ο ξυλοκόπος άλλη μέρα. Γιατί οι πολίτες κάθε μέρα, ιδίως τα Σάββατα και τις Κυριακές, γίνονται μάρτυρες αυτοκινήτων που μεταφέρουν ξύλα κομμένα ποιος ξέρει από πού.

Η ενημέρωση της κοινής γνώμης από τις αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά αφαιρεί επιχειρήματα από εκείνους που λένε ότι όλα γίνονται αρκεί κανείς να «τα έχει καλά με το κουβέρνο».

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)