Μπορεί η ιδέα να μην είναι της στήλης, αλλά την υιοθετεί απόλυτα. Πρόκειται για την αναβίωση του προσκοπισμού, ο οποίος διέγραψε μια όχι ευκαταφρόνητη πορεία επί πολλά χρόνια στον δήμο Φιλιππιάδας (νυν Ζηρού), μέχρι το 1970 περίπου, όταν και έπαψε να λειτουργεί τμήμα του.

Το πόσο συνεισέφερε στη νεολαία του (τότε) δήμου Φιλιππιάδας ο προσκοπισμός, δεν χρειάζεται να απαριθμηθεί. Το γεγονός ότι πολλοί από τους τότε νέους συμμετείχαν στις δραστηριότητές του, είναι από τα στοιχεία εκείνα τα οποία συνηγορούν στην εκ νέου αναγέννηση και δραστηριοποίησή του. Άλλωστε στους νέους ο προσκοπισμός διδάσκει την αλληλεγγύη, την αδελφοσύνη, τους καλούς και υγιείς τρόπους συμπεριφοράς, αλλά και την αποφυγή των δυσκολιών που προκύπτουν στον κάθε άνθρωπο.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του συμπολίτη που είχε αυτή την ιδέα την οποία και υιοθετεί η στήλη, είναι επιβεβλημένη υποχρέωση. Πρόκειται για ιδέα του οφθαλμίατρου Νίκου Καταρτζή, ο οποίος στο παρελθόν ήταν πρόσκοπος και θυμάται την περίοδο εκείνη με αισθήματα συγκίνησης και μεγάλης ικανοποίησης. Σε συνομιλία που είχε η στήλη με τον επιφανή επιστήμονα, περίσσεψε η συγκίνηση με την οποία μας είπε ότι ο επικεφαλής του προσκοπισμού στην Ελλάδα, ήταν αρχηγός της ομάδας της οποίας ο ίδιος ήταν μέλος. Και αφού με συγκίνηση διηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικά τα οποία διέπουν τον καλό πρόσκοπο, θεώρησε και θεωρεί πρόσφορο το έδαφος για ένα νέο ξεκίνημα του προσκοπισμού στη Φιλιππιάδα και στο δήμο Ζηρού γενικότερα.

Πάντως όσοι θέλουν να βοηθήσουν ή να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Καταρτζή στο τηλέφωνο 6977863159. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «O οφθαλμίατρος κ. Νίκος Κανταρτζής -παλιός βαθμοφόρος του προσκοπισμού- σκέφτεται να κάνει restart του προσκοπισμού στη Φιλιππιάδα μεταφέροντας τη λαμπρή ιδέα του προσκοπισμού στην τοπική κοινωνία. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούνε να επικοινωνήσουν στο 6977863159»

Είμασετ σίγουροι ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ασπαστούν τη γνώμη του Νίκου Καταρτζή και θα συμμετάσχουν στο εγχείρημά του. Και οι νέοι θα προτιμήσουν να μη χάνουν άσκοπα το χρόνο τους –άλλωστε οι υποχρεώσεις τους θα «εξαντλούνται» μόνο τις Κυριακές-, αλλά και οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν τα καλά του προσκοπισμού και θα «σπρώξουν» τα παιδιά τους να ασπαστούν την ιδέα του Νίκου Καταρτζή.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)