Είμαι σίγουρος ότι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές να έχει βρεθεί λύση και να μη διαταραχθεί ούτε η κυβερνητική συνοχή, αλλά ούτε και να φύγει ο Γ. Μουζάλας από τη θέση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής. Και το γράφω αυτό με επίγνωση ότι ο Γ. Μουζάλας είναι ένας εργατικός, αθόρυβος άνθρωπος,
που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, τρέχει, κοπιάζει για να είναι αποτελεσματικός στο πόστο του, στο ρόλο που του ανετέθη και που είναι κομμάτι από τη ζωή του, δεδομένου ότι επί πολλά χρόνια εργάστηκε στους γιατρούς χωρίς σύνορα.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε για το λεκτικό του ολίσθημα (για το οποίο μάλιστα ζήτησε και συγνώμη), φαίνεται ότι είναι πολύ υποκριτικός, κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία ανέδειξε το ανέδειξε σε μέγιστο θέμα από αντιπολιτευτική σκοπιμότητα. Χωρίς να υπάρχει ίχνος προστασίας του υφυπουργού μεταναστευτική πολιτικής (την οποία άλλωστε ο Γ. Μουζάλας δεν την έχει ανάγκη), πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ περισσότερο πατριώτης από πολλούς από αυτούς που τώρα επικρίνουν το λεκτικό του ολίσθημα και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά. Όλος αυτός ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί αυτή την ώρα είναι αναντίστοιχος με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Με το έργο του και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ροής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και της απαράδεκτης στάσης των χωρών του Βίσεγκραντ που επέλεξαν την πολιτική των κλειστών συνόρων, ο Γ. Μουζάλας αποδεικνύει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις, υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Και δεν μπορεί για μια φράση που ελέχθη εκ παραδρομής να οδηγήσει σε παραίτηση έναν υπουργό, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ο καλύτερος για τη θέση στην οποία επιλέγει.

Είναι φυσικό επακόλουθο για την πλειονότητα της κοινής γνώμης, η στήριξη που παρέχει στον Γ. Μουζάλα.

Γιατί ο Μουζάλας είναι ο,τι καλύτερο έχει αυτή η κυβέρνηση και ειδικά για τη θέση που υπηρετεί. Και όχι μόνο αυτή η κυβέρνηση αλλά όλες οι προηγούμενες, από το 1991 και μετά, όταν και προέκυψε θέμα αντιμετώπισης μετανάστευσης στην Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής. Η απομάκρυνσή του θα ήταν τεράστιο πλήγμα για το προσφυγικό. Ο σπουδαίος αυτός γιατρός, με την τεράστια προσφορά στους Ανθρώπους, δεν επαγγελματίας πολιτικός. Ούτε καν μέλος ή προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι. Του ζητήθηκε βοήθεια και όπως έχει κάνει πάντα, το κάνει και τώρα, με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Λίγοι είναι οι άνθρωποι με το ήθος του Μουζάλα, 5.0 out of 5 based on 1 rating