Φυσικά και δεν αρκεί η αλληλεγγύη των πολιτών (η οποία στην περίπτωση των προσφύγων στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη είναι δεδομένη), ούτε η βοήθεια που θα προσφερθεί σ’ αυτούς από τις οργανωμένες ομάδες ή από μεμονωμένου πολίτες. Μαζί με όλα αυτά και με την κρατική αρωγή η οποία θα παρασχεθεί στους ανθρώπους αυτούς που έχουν εγκαταλείψει την ρημαγμένη από τον πόλεμο πατρίδα τους, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αποτραπούν οι κάθε είδους παράνομοι διακινητές μεταναστών, οι οποίοι καταφθάνουν μαζί με τους μετανάστες και υπόσχονται την πραγματοποίηση του ονείρου τους.

Αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί και στο στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, μόλις εγκατασταθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή και θα αρχίσουν με διάφορους τρόπους να κάνουν πράξη την παράνομη δράση τους. Θα υπόσχονται στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες την εκπλήρωση του ονείρου τους που είναι η μετάβασή τους σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης (που είναι το όνειρό τους), ενώ στην πραγματικότητα θα τους οδηγού σε τόπους άγνωστους γι’ αυτούς και θα τους εγκαταλείπουν με τη βεβαιότητα ότι ήδη έχουν πατήσει το έδαφος του ονείρου τους, χωρίς φυσικά να έχουν απομακρυνθεί από το Ελληνικό έδαφος.

Και επειδή οι πρόσφυγες δεν γνωρίζουν τη δράση των κυκλωμάτων ή και αν τη γνωρίζουν υπολογίζουν ότι αυτοί δεν θα είναι το θύμα τους, θα ήταν θετικό η πολιτεία, ή όποιος άλλος θα είναι αρμόδιος για την προστασία των μεταναστών, να προσέξουν. Γιατί η εμφάνιση των λαθρομεταναστών, θα είναι ταυτόχρονη με την εγκατάσταση των μεταναστών. Και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά ανά την Ελλάδα, με τελευταίο τη σύλληψη κυκλώματος διακινητών στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενος και ο πρώην δήμαρχος και πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η δράση των κυκλωμάτων αυτών που πουλούν ελπίδα στους ταλαιπωρημένους μετανάστες.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)