Τη διαβεβαίωση ότι η Ιόνια οδός θα είναι έτοιμη καθ’ όλο το μήκος της και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι τον Μάρτιο του 2017 έδωσε από την Άρτα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείο υποδομών Γιώργος Δέδες,
ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν να παραδίδονται στην κυκλοφορία τμήματά της το φετινό καλοκαίρι, όπως είναι το τμήμα από Κουβαρά μέχρι Αμφιλοχία, άρα και η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, αλλά και το τμήμα μέχρι τα Ιωάννινα το οποία θα παραδοθείς την κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2016.

Εάν η παράδοση ολόκληρου του έργου δεν γίνει μέχρι τον Μάρτιο του 2017 η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει όλα τα χρήματα που έλαβε για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ολοκλήρωση τους έργου μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες αμφισβητεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός (επί κυβερνήσεων Σαμαρά) Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος σε άρθρο του αναφέρει ότι είναι αδύνατο τα τηρηθούν οι συμφωνημένες ημερομηνίες, δεδομένου ότι παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην κατασκευή της σήραγγας Κλόκοβας, καθώς και στον οδικό άξονα στο τμήμα από Πέρδικα μέχρι Ιωάννινα και από την Αμφιλοχία μέχρι το Κομπότι της Άρτας.

Οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση ολόκληρου του έργου της Ιόνιας οδού. Γνωρίζει όμως ότι οι όποιες καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην ολιγωρία της παρούσας κυβέρνησης, αλλά στις προηγούμενες τις οποίες υπηρέτησε και ο κ. Καλογιάννης. Δεν μπορούν να ξεχάσουν οι πολίτες τις επισκέψεις των διάφορων υπουργών των τότε κυβερνήσεων και τις κορδέλες που έκοβαν σε εύκολα τμήματα της Ιόνιας οδού που παραδίδονταν στην κυκλοφορία (τμήμα Άρτας-Φιλιππιάδας και Άρτα-Κομπότι), αλλά και την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω της μη απαλλοτρίωσης εκτάσεων (οι υποσχέσεις για μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω απαλλοτρίωσης έδιναν και έπαιρναν) και την αδιαφορία των υπηρεσιών τότε για τις ανακαλύψεις αρχαίων σε τμήματα της Ιόνιας οδού.

Παρ’ όλα αυτά η εκτίμηση των πολιτών είναι ταυτόσημη με αυτή που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείο υποδομών Γιώργος Δέδες. Ότι παρά τις δυσκολίες η Ιόνια οδός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017. Και η παράδοσή της στην κυκλοφορία θα βοηθήσει στο να βγει η Ήπειρος από την απομόνωση.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)