Πολύ καλή η πρωτοβουλία του εμπορικού επιμελητηρίου Άρτας που κάλεσε τον υφυπουργό οικονομίας και ανάπτυξης αρμόδιον για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, να μιλήσει για το πρόγραμμα και την προοπτική που αυτό έχει για την ανάπτυξη της Άρτας αι της Ηπείρου γενικότερα. Απόδειξη της ενδιαφέρουσας ενημέρωσης ήταν οι ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες του επιμελητηρίου Άρτας (μέχρι και από μεγάλη οθόνη παρακολούθησαν οι ενδιαφερόμενοι τις θέσεις του υφυπουργού, λόγω του ότι δεν χωρούσαν στις αίθουσες του επιμελητηρίου).

Την επίσκεψη και την ενημέρωση που παρείχε στους παριστάμενους ο υφυπουργός σχολιάσαμε στο περασμένο φύλλο. Για εκείνο που αναρωτηθήκαμε είναι για ποιόν λόγο δεν σκέφτηκε να πραγματοποιήσει και το εμπορικό επιμελητήριο Πρέβεζας ανάλογη εκδήλωση με τον υπουργό. Και δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες και οι έμποροι στο νομό που θα είχαν τη διάθεση να ενημερωθούν για τους βασικούς άξονες του ΕΣΠΑ και ποιες είναι οι προτεραιότητές του. Και να σκεφτεί κανείς ότι στο νομό δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις εστίασης και γενικά του εμπορίου, οι οποίες θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, το οποίο κατά τα λεγόμενα στελεχών του υπουργείου, αλλά και ανθρώπων που ζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλεται από το υπουργείο, δεν θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε ΕΣΠΑ των κολλητών και των κομματικών φίλων.

Θα θεωρήσουμε ότι δεν ήταν σκόπιμη η παράλειψη του εμπορικού επιμελητηρίου Πρέβεζας να καλέσει τον υφυπουργό οικονομίας Αλέξη Χαρίστη για ενημέρωση των επαγγελματιών του νομού γύρω από το ΕΣΠΑ και ότι αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντως πριν ενταχθούν σ’ αυτό μόνο επιχειρήσεις εκτός νομού.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)