• Ρε τον άνθρωπο. Τα έβαλε και με τον Σηφουνάκη τώρα, που ήταν πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ και μας λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτός ντε που συγκυβέρνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο γίγας του σοσιαλισμού, ότι «Κανείς δεν θα κάνει τη δημοκρατική παράταξη ουρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των εταίρων τους και των μεντόρων τους».

-Και μας λέει ο μέγας αυτός χειριστής της Ελληνικής γλώσσας ότι η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι ήταν μία υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο και δεν μας λέει ότι είναι «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης που αφορά τον κ. Βγενόπουλο».

-Κατά τα άλλα φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του βλέπει φερέφωνα της κυβέρνησης εντός του κόμματός του (ήταν και πρόεδρος του ΠαΣοΚ για όσους το έχουν ξεχάσει), ενώ δεν βλέπει υποθέσεις διαπλοκής και συγκάλυψης.

- Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο πρώτος που ασχολήθηκε με την ιστορία του Βγενόπουλου, έχει χρώμα Ηπειρώτικο.

- Είναι ο πρώην βουλευτής Άρτας του ΠαΣοΚ Δημήτρης Τσιρώνης, που υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής για το Βατοπέδι. Ο οποίος κατέθεσε και πόρισμα της επιτροπής στον Άρειο Πάγο.

- Δεν είναι απίθανο η «εξαφάνισή» του από την πολιτική σκηνή, να συνδέεται με το πόρισμα της επιτροπής για το Βατοπέδι.

• Σαράντα ή εκατό πρόσφυγες αποχώρησαν από το στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα βρε παιδιά;

-Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρουμε και εμείς πώς μετράτε εσείς τους πρόσφυγες. Γιατί ένας λέει ότι έφυγαν 40 πρόσφυγες, ο άλλος λέει ότι έφυγαν εκατό.

-Για τους 40 γράφτηκε ότι έφυγαν μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση με τις αρχές.

-Για τους εκατό που έφυγαν δεν γράφτηκε ούτε γιατί, ούτε πότε. Και γιατί να γράψει κανείς άλλωστε. Σάμπως θα δώσει λόγο σε κανέναν;

• Η μετάλλαξη είναι περοιμιώδης. Οι ίδιοι είναι αυτοί που πριν από 6 χρόνια έλεγαν δεικά-δειλά «μαζί τα φάγαμε» και στη συνέχεια μεταλλάχθηκε σε «φταίει το πολύ δημόσιο».

-Δεν ήταν όμως αρκετό αυτό και μεταλλάχτηκε και πάλι σε «κοινή λογική» και λίγο μετά «γιατί κακός είναι ο Άδωνις; Έχει δουλέψει, γνωρίζει την αγορά, είναι φιλελεύθερος».

-Πολύ φοβούμαι ότι η μετάλλαξη θα συνεχιστεί και δεν είναι απίθανο να γίνει «τους είδαμε τους πολιτικούς, ας αναλάβει επιτέλους και ένας επιχειρηματίας να δούμε προκοπή»!

- Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που ενδημούν εντός της κοινωνίας και πότε εμφανίζονται με τον μανδύα του φιλελεύθερου, πότε του «μένουμε Ευρώπη» χώρου, αλλά πάντα συστημικού.

-Είναι αυτοί που διακηρύσσουν ότι είναι φιλάνθρωποι και που λένε ότι μεταξύ του ανθρωπισμού και τη φασιστική δεξιά, υπάρχει και η κοινή λογική.

• Το διαβάσαμε κι αυτό. Υποψήφιος πρόεδρος σε νομό της Ηπείρου για τη ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, για να πείσει τους ψηφοφόρους του κόμματος να τον ψηφίσουν, γράφει και τα εξής: «Με στόχο και σκοπό τις αρχές που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με φρεσκάδα, εντιμότητα, γνώση και νέες δυνάμεις για μια κοινωνία αξιών».

-Για τη Ζήμενς δεν κάνει ουδεμία αναφορά ο υποψήφιος πρόεδρος. Μόνο για εντιμότητα μιλάει και για κοινωνία των αξιών.

• Διαβάστε κι αυτό. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν μπάζεις μέσα στην Ευρώπη, όλο το συρφετό από τις τριτοκοσμικές Ισλαμικές χωματερές. Άντε και στα δικά μας και σύντομα. Μπας και ξυπνήσουμε».

-Και μη ρωτήστε ποιός το ‘γραψε. Γιατί το έγραψε το γνωστό φιλελεύθερο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η Χριστίνα Σιδέρη.

-Αναρωτιέμαι γιατί καθυστερούν τόσο οι «τριτοκοσμικές Ισλαμικές χωματερές» να αιματοκυλήσουν την Ελλάδα «μπας και ξυπνήσουμε».

- Εσείς λέτε ότι ο κατήφορος έχει πάτο;

• Το ζήσαμε κι αυτό. Υπερπατριώτες έστησαν μπλόκο στα Δολιανά και δεν άφησαν τα λεωφορεία με τους μετανάστες να εγκατασταθούν στο χωριό τους, στη μαθητική εστία Δολιανών.

-Εκτός από το γεγονός ότι η αστυνομία δεν επέβαλε την τάξη στους –λιγοστούς- υπερπατριώτες, οι οποίοι ζήλωσαν τη δόξα παλιών ακροδεξιών οργανώσεων, θα πρέπει να δούμε και τι ζητάνε οι υπερπατριώτες.

-Ζητάνε να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες πουθενά στο χωριό τους. Δηλαδή οι πρόσφυγες να πάνε όπου αλλού θέλουν εκτός από τα Δολιανά.

- Εκτός και αν τουφεκιστούν επί τόπου, οπότε δεν χρειάζεται να πάνε πουθενά. Όλα τα δίκια είναι με το μέρος των υπερπατριωτών των Δολιανών. Ακούς εκεί να δεχτούν πρόσφυγες στο χωριό τους, αυτοί οι υπερπατριώτες;

• Είμαι σίγουρος ότι για να βρει τις 200.000 ευρώ που χρειάστηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, προκειμένου να μείνει ελεύθερος και να υπερασπιστεί την τιμή του, θα πρέπει να τα δανείστηκε από τους φίλους του.

-Γιατί είναι αδύνατο ένας τέτοιος άνθρωπος να διαθέτει από το περίσσευμά του 200.000 ευρώ και να τα καταβάλει ως εγγύηση.

- Για όσους δεν ξέρουν, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου που είναι και υπεύθυνος της εκεί αερολέσχης, κατηγορείται για την παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, με αεροπλάνο.

- Και επειδή ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, προτίμησε να παραμείνει ελεύθερος για να αποδείξει την αθωότητά του, καταβάλλοντας το ποσό των 200.000 ευρώ.

• Ειπώθηκε κι αυτό. Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και ειπώθηκε επειδή στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη φιλοξενούνται πρόσφυγες.

-Ο δήμος μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι πολύ πιθανόν να πλημμυρίσει και από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο. Σε καμία άλλη περίπτωση.

- Και με την ευκαιρία να σημειώσω ότι μπορεί να είναι τυχερός ο δήμος επειδή θα πάρει μερικά χρήματα για τη φιλοξενία των μεταναστών, μπορεί να είναι τυχερή και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου γιατί θα (υποσχεθεί να) διορίσει μερικούς υπαλλήλους που θα εργαστούν στο στρατόπεδο φύλαξης.

- Τυχεροί και πολύ μάλιστα, είναι μερικοί επαγγελματίες, που επισκέπτονται τακτικά οι πρόσφυγες. Και να δεις που πολλοί απ’ αυτούς θα αλλάξουν στάση απέναντί τους.

• Πραγματικά μου είναι αδύνατο να καταλάβω τα μίζερη αντίληψη πολλών αγροτών-αγροτοπατέρων καλύτερα.

-Δηλαδή το πακέτο Χατζηγάκη, το οποίο εισέπραξαν παράνομα οι αγρότες, να το πληρώνουμε όλοι μαζί; Να πληρώσουμε δηλαδή και εμείς που δεν πήραμε δεκάρα;

- Δηλαδή εκείνοι που πήραν επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούνται (επειδή, λέει, στη χώρα μας υπήρξαν ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ δεν υπήρξαν) από 5.000 ευρώ και άνω, αν κληθούν να πληρώσουν κάποια χρήματα, που παράνομα πήραν, θα είναι …παράνομο;

- Μάλλον άλλο εννοούν οι ευνοημένοι από τις επιδοτήσεις αγρότες. Εννοούν πως θα πρέπει να πληρώσει τις παράνομες επιδοτήσεις ο Χατζηγάκης. Και επειδή ,μάλλον δεν θα έχει ο ίδιος να καταβάλει τα χρήματα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, να τα πληρώσουμε όλοι μαζί.

• Τι να πεις τώρα για τον Άγιο των Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που βλέπει ότι οι Άραβες που ήρθαν ως μετανάστες στη χώρα μας, πρόκειται να την κυριεύσουν και να την εξαφανίσουν.

-Βλέπει επίσης να χάνεται η Ορθοδοξία και ολόκληρη η Ελλάδα και γι΄ αυτό καλεί το λαό να ξυπνήσει και να βγει από το καβούκι του, ώστε να μη παραδοθεί αμαχητί στους νέους κατακτητές.

- Άσε που κατά τον Άγιο Αμβρόσιο, ήδη έχει κατακτηθεί η ΕΡΤ από τους αλλόθρησκους, αφού έφτασε να λέει ειδήσεις στην Αραβική γλώσσα.

- Και φυσικά για όλα αυτά φταίει η παρούσα κυβέρνηση αφού «Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ σκεπάζει τους λαθρομετανάστες-κατακτητές της Χώρας μας!»

- Το μόνο που δεν μας λέει ο Άγιος είναι ο τρόπος με τον οποίον θα πρέπει να ξεφορτωθούμε τους αλλόθρησκους, οι οποίοι ήρθαν εδώ να καθυποτάξουν την ηρωική μας πατρίδα.

- Να τους σκοτώσουμε, είναι κομμάτι δύσκολο γιατί είναι πολλοί. Να τους διώξουμε από τη χώρα μας, είναι κι αυτό δύσκολο, γιατί οι γειτονικές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα με συρματόπλεγμα.

- Μόνο να τους πνίξουμε στο Αιγαίο μπορούμε, αλλά τον πνιγμό δεν τον ευλόγησε ο Θεός. Και όλοι οι πιστοί αναρωτιόμαστε, τι μας συμβουλεύει ο Άγιος Καλαβρύτων να κάνουμε.

• Με την ισλαμοφοβία να βαράει κόκκινα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σύσσωμη η συντηρητική και δεξιά πλευρά άρχισε να γράφει όποια αηδία της ήρθε στο κεφάλι.

-Η ξενοφοβική και ακροδεξιά προπαγάνδα παίρνει τα πάνω της αυτές τις μέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όπως περίπου είχε γίνει μετά την επίθεση στη Γαλλία.

- Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που μεταδίδει ότι «πάγωσε το πανελλήνιο» επειδή «κατέβασαν την Παναγία» και προτρέπει τους Έλληνες να μη τους ανέχονται, ενώ η είδηση διαψεύστηκε, γιατί –οι άπιστοι- δεν κατέβασαν καμία Παναγία.

-Στο Κιλκίς οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες δεν έσπασαν εικόνες και δεν τις έκαψαν για να ζεσταθούν.

• Βρε τα πουλάκια μου. Για τους μεγαλοκαταθέτες λέω, των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς, που επιλέγουν τον οικονομικό συμβιβασμό προκειμένου να μην ασκηθεί σε βάρος τους δίωξη.

-Σου λέει μια δίωξη σημαίνει ότι θα μάθει όλος ο κόσμος το όνομά του και θα πρέπει να εξηγήσει που στο καλό βρήκε όλα αυτά τα χρήματα που κατέθεσε στην τράπεζα του εξωτερικού.

- Και καλά αν είναι νόμιμα. Αν είναι παράνομα αποκτηθέντα τι γίνεται; Δεν θα μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο μετά στους εργαζόμενους οι οποίοι …αρνούνται να πληρώσουν τους φόρους τους.

- Πάντως το ερώτημα πολλών είναι πως και δεν τα δήλωναν τα χρήματά τους και να πληρώσουν τους νόμιμους φόρους, παρά προτίμησαν να τα καταθέσουν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)