Συμμετέχει η περιφέρεια στην φιλοξενία των προσφύγων. Στη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην άμβλυνση των προβλημάτων που διαπιστώνονται
στην υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ιδιαίτερα την υποχρέωση των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διακίνηση των προσφύγων και μεταναστών, να προχωρούν σε διαχωρισμό των εθνικοτήτων τους, προκειμένου να αποφεύγεται η πρόκληση εντάσεων εντός των Κέντρων Φιλοξενίας:

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που υπήρχαν στα Κέντρα Φιλιππιάδας, Κόνιτσας και Δολιανών, ενώ εκτεταμένη αναφορά έκανε για το Κέντρο που έχει δημιουργηθεί στον Κατσικά και στο οποίο εντοπίζονται τα σοβαρότερα ζητήματα φιλοξενίας των προσφύγων. Για να βελτιωθεί η κατάσταση η Περιφέρεια συνέδραμε στην επίστρωση του Κέντρου με χαλίκι, διέθεσε πίστωση για την αγορά προστατευτικών από νάιλον για τις σκηνές, κρεβάτια και στρώματα (από προσφορά επιχειρηματία από την Κέρκυρα), ενώ πρόκειται να μεταφέρει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μοκέτες για την κάλυψη του εδάφους.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την επικοινωνία που είχε με τον συντονιστή Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και την συγκρότηση του τοπικού συντονιστικού οργάνου, θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία για την άμβλυνση των προβλημάτων που θα εντοπίζονται. Στο τοπικό Συντονιστικό που θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας, των Δήμων (κατά περίπτωση), της Αστυνομίας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

“Το παρήγορο είναι ότι από σήμερα έχουμε λόγο στη Συντονιστική Επιτροπή ώστε να γίνει συντονισμός και να έχουμε και εμείς κάποιο λόγο. Και θα βοηθήσουμε όπως είχαμε πει από την αρχή μαζί με τους Δημάρχους και τους εθελοντές. Γιατί η Ήπειρος ξέρει και από ξενιτιά, από πολλές δύσκολες καταστάσεις και σέβεται τους ανθρώπους που έχουν έρθει στον τόπο μας”, κατέληξε.

 

 

 

• Σημαντικό βήμα εξωστρέφειας για Ηπειρωτικές επιχειρήσεις η συμμετοχή της Περιφέρειας στην 3η FOODEXPO. Σημαντικό βήμα για την εξωστρέφεια των προϊόντων τους έκαναν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις που, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στην  3η FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία η φετινή έκθεση αναδείχτηκε ως η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση τροφίμων και ποτών που έγινε ως τώρα στην Ελλάδα, καθώς την επισκέφτηκαν περίπου 55.000 επισκέπτες από 22.000 επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού τομέα και των κλάδων της οργανωμένης λιανικής.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους επισκέπτες της FOOD- EXPO επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώθηκε, αλλά και γεύτηκε τα προϊόντα των επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που προέκυψε από την έκθεση, είναι ο μεγάλος αριθμός συναντήσεων που είχαν οι  Ηπειρώτες εκθέτες με   Έλληνες και ξένους αγοραστές και την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, το ακριβές αντίκρισμα των οποίων θα διαφανεί στην πορεία.

Ιδιαίτερα θετικά, για την προβολή των Hπειρωτικών προϊόντων λειτούργησε  εκδήλωση που διοργανώθηκε την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης με τη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος, στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για τα Ηπειρωτικά προϊόντα, και στη μεγάλη επιτυχία της φετινής συμμετοχής των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων στην FOOD- EXPO, η οποία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις- και υπάρχουν πολλές ακόμη- ώστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία προβολής που υπάρχει.

 

• Συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” Στο πλαίσιο της συνδυασμένης προβολής της Ηπείρου για τουρισμό, γαστρονομία και πολιτισμό, η περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Έκθεση “Ελλάδος Γεύση” που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το διάστημα 15-18 Απριλίου 2016.

Η Έκθεση στοχεύει στην ευρεία προβολή των περιοχών και των προϊόντων τους, με ειδικές αναφορές στην ελληνική κουζίνα, με επιτόπου μαγειρική και ελληνικό μπαρ. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού κάθε περιοχής, με στόχο της ενδυνάμωση του εσωτερικού τουρισμού. Την έκθεση θα πλαισιώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους, καθώς και να προβούν στην πώληση τους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο περίπτερό της, θα φιλοξενήσει επαγγελματίες που θα δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να  συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 1-4-2016.

 

Δράσεις τουριστικής προβολής της Ηπείρου σε Κύπρο- ΙταλίαΓια το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου προγραμμάτισε δύο ακόμη δράσεις τουριστικής προβολής και συγκεκριμένα:

  1. Συμμετοχή στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» στη Λευκωσία το διάστημα 15-17/4/2106.
  2. Διοργάνωση εκδήλωσης παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη Ρώμη στις 21-4-2016, σε συνεργασία με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ιταλίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Οργάνωση μπουφέ με Ηπειρώτικα εδέσματα, κέρασμα με ηπειρώτικα προϊόντα κ.λ.π.

Οι επαγγελματίες, οι Δήμοι και οι φορείς που επιθυμούν να παραστούν στις παραπάνω δράσεις, θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 31-3-2016 στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (e-mail: v.barka@php.gov.gr.), ώστε να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή χρόνο για την οργάνωση του ταξιδιού τους. Επίσης, ως την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει να αποστείλουν υλικό που επιθυμούν  να διανεμηθεί στις δράσεις (ελληνικά για την Κύπρο, ιταλικά ή αγγλικά για τη Ρώμη).

• Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Α΄ περιόδου 2016 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Μαΐου, ώρα 9 π.μ.. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δομπόλη 30) μέχρι την 16η Μαΐου. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

• Τοποθέτηση απινιδωτή στην πλατεία Κιλκίς Άρτας Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.30 μ., η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου και σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία ΚΙΛΚΙΣ Άρτας (Ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ), θα τοποθετήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.Ο απινιδωτής είναι χορηγία της επιχείρησης «Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας» και θα τοποθετηθεί για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

• Εξετάσεις για άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 είναι μέχρι την Δευτέρα 11-04-2016.Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 18-04-2016.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)