Στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος σε περιοχές με Κέντρα Φιλοξενίας, όπως η Ήπειρος, ο ρόλος του ΕΚΑΒ είναι κομβικής σημασίας, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες διακομιδές προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα.
Συνολικά, πρόκειται να προσληφθούν 100 άτομα, με ένα αριθμό από αυτούς να ενισχύει και την 7η Περιφέρεια Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Ήπειρο και επισκέφθηκε του τομείς αλλά και τα Κέντρα Φιλοξενίας σε Φιλιππιάδα, Κόνιτσα, Δολιανά και Κατσικά.

Ένα από τα ζητήματα που έχει προκύψει με τις μεταφορές προσφύγων και μεταναστών στα νοσοκομεία, έχει να κάνει με την επιστροφή αυτών στα Κέντρα Φιλοξενίας, από τη στιγμή που λάβουν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και δεν απαιτείται η νοσηλεία τους.

Μελέτη προκειμένου να εξακριβωθούν οι ανάγκες υγείας σε κάθε περιοχή της χώρας καθώς και η σύνθεση του πληθυσμού, ο αριθμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των τομέων, οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια και γενικότερα όλες οι πληροφορίες που πρέπει προκειμένου να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο το ΕΚΑΒ, προχωρά η Διοίκηση, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, ο οποίος επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονταν οι αποφάσεις και δημιουργούνταν τομείς τα προηγούμενα χρόνια. «Δεν πιστεύω ότι ήξεραν πόσα αυτοκίνητα είχε το ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)