Αποτέλεσμα είχε η πρωτοβουλία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα ακίνητα που μισθώνει και εκμισθώνει το δημόσιο στην περιφερειακή ενότητα Άρτας. Η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών είναι συγκεκριμένη και καταγράφει αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε ακίνητο χωριστά.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει στην περιφερειακή ενότητα Άρτας ελεύθερο και κατάλληλο κτίσμα, στο οποίο να μπορούν να στεγαστούν Δημόσιες Υπηρεσίες. Επίσης, το Δημόσιο εκμισθώνει μόνο ένα ακίνητο (κατάστημα) άμεσης διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Σκουφά 113 με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ και με μίσθωση που λήγει στις 31 Αυγούστου 2018. Τέλος, αναφέρονται συνολικά τα στοιχεία των 20 ακινήτων που μισθώνονται για τη στέγαση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που συνοδεύει την απάντηση υπθ Υπουργείου, το δημόσιο καταβάλει συνολικά πολύ μεγάλο ποσό για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Είναι επιτακτική η ανάγκη, οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημοσίου στην περιφερειακή ενότητα Άρτας να συντονιστούν και να συνεργαστούν, ώστε να εξευρεθούν άμεσα λύσεις (π.χ. συστέγαση, αγορά κτηρίων, ανέγερση διοικητηρίου κ.λ.π.) και να μειωθούν δραστικά οι δαπάνες αυτές.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)