• Στο Αγρίνιο θα βρεθεί τις επόμενες μέρες η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας, υπεύθυνη για την ενίσχυση της απασχόλησης, Ράνια Αντωνοπούλου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς και άλλους παράγοντες της πόλης και του νομού, θέματα απασχόλησης και ανεργίας που απασχολούν τον τόπο. Η κ. Αντωνοπούλου θα μεταβεί και στα Ιωάννινα όπου επισκεφθεί και χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στη διαδρομή της θα επισκεφθεί και τον χώρο του στρατοπέδου Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή (ο δήμος Ζηρού είναι στη λίστα των δήμων στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να προσλάβουν άτομα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών λόγω του προσφυγικού). Την υπουργό στο διήμερο ταξίδι της θα συνοδεύει ο Γιάννης Μπάρκας, υπεύθυνος για την κοινωνική οικονομία.

 

 

• Σε τι ενοχλήθηκαν πολλοί επειδή η ΕΡΤ μεταδίδει στα Αραβικά δελτία ειδήσεων για τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Επειδή μεταδίδει ειδήσεις για ανθρώπους τους οποίες εμείς θεωρούμε εν δυνάμει εγκληματίες ζωσμένους με εκρηκτικές ύλες. Μα τι ποιο απλό από του να μεταδίδονται ειδήσεις στη γλώσσα αυτών που, χωρίς δική τους ευθύνη, βρίσκονται στη χώρα μας. Όλοι αυτοί που ενοχλήθηκαν για την ξενόγλωσση ενημέρωση των μεταναστών, δεν θυμάμαι να είχαν ενοχληθεί όταν –και πολύ σωστά- το τότε ραδιόφωνο και μετέπειτα η τηλεόραση μετέδιδε ειδήσεις στα Αμερικάνικα για την ενημέρωση των Αμερικανών που ζούσαν στη χώρα μας. Να θεωρήσουμε ότι η ενόχλησή τους έχει τις «ρίζες» της στην ξενοφοβία τους;

• Νέο κόμμα πρόκειται να ιδρύσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης μα συνοδηγό του τον πολύ Μπαλτάκο, που για ένα φεγγάρι ήταν το δεξί χέρι του Σαμαρά. Δικαίωμα ακόμα και του Καρατζαφέρη να ιδρύσει κόμμα, δικαίωμα και του Μπαλτάκου και όποιων άλλων να συμμετάσχουν σ’ αυτό. Το ερώτημα όμως είναι ποιόν ακριβώς χώρο θα καλύψουν οι επίδοξοι αρχηγοί του δεξιού –κατά τις ομολογίες αυτών που υποστηρίζουν την κίνηση- κόμματος. Γιατί τη δεξιά την καλύπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όλα τα «λουλούδια» που έχουν ανθίσει στο κόμμα του και την ακροδεξιά τη «Χρυσή Αυγή». Αν είναι για να ενωθούν οι κορυφές των δύο δεξιών παραγόντων, πάει καλά, Γιατί από «πελατεία» ψηφοφόρων, δύσκολα τα πράγματα. Τώρα αν είναι δυσαρεστημένοι πρώην και νυν βουλευτές που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, δεν το γνωρίζω. Το επικαλέστηκε όμως ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

 

• Μεταξύ των βιβλίων που θα παρουσιαστούν αυτόν τον καιρό στη Φιλιππιάδα, συμπεριλαμβάνονται και τα βιβλία του Αλέκου Γεωργίου και του Θύμιου Ρέντζιου. Ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών και συγγραφέας του βιβλίου «Φιλιππιάς και πέριξ» που είχε εκδοθεί το 2010 Αλέκος Γεωργίου, εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «με αφορμή ένα κακόηθες μελάνωμα» και υπότιτλο «είναι απλά τα πράγματα…» το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό πριν από το Πάσχα. Εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Οσελότος» και είναι 350 σελίδων.

Το βιβλίο που έχει γράψει για το χωριό του το Ανώγειο, πρόκειται να παρουσιάσει στο αναγνωστικό κοινό ο συνταξιούχος δάσκαλος Ευθύμιος Ρέντζιος. Φέρει τον τίτλο «ΑΝΩΓΕΙΟ η αετοφωλιά του Ξηροβουνίου» και είναι προσωπική έκδοση 272 σελίδων.

Φυσικά αναμένεται να εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του βιβλίου η προσπάθεια και των δύο συγγραφέων, οι οποίοι συμπτωματικά κατάγονται από το ίσιο χωριό το Ανώγειο.

 

• Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν υπήρξαν «τρανταχτά» θέματα στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζηρού την περασμένη Δευτέρα. Έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο για το προσφυγικό (ζήτησε μεταξύ των άλλων, να έχει λόγο η αυτοδιοίκηση στο θέμα αυτό, ενώ από τους πολίτες που μπορούν ζήτησε να παράσχουν κάθε βοήθεια στους πρόσφυγες) και συζητήθηκαν θέματα ρουτίνας όπως είναι η αποδοχή πιστώσεων από διάφορα υπουργεία, καθώς και εγκρίσεις για πρόσληψη προσωπικού στον δήμο. Στο θέμα που δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης ήταν το θέμα που αφορούσε την έγκριση πρακτικού της επιτροπής παρακολούθησης ανεπιτήρητων ζώων. Για το εν λόγω θέμα υπήρξε επώνυμη καταγγελία πολίτη για κάποιο χωριό όπου τα ζώα δεν επιτηρούνται με αποτέλεσμα ο δήμος να επιβάλει πρόστιμο, παρά τις εκκλήσεις που έχει κάνει στον ιδιοκτήτη των ζώων να μετακινήσει τις σταυλικές του εγκαταστάσεις. Από την συμπολίτευση ελέχθη ότι η νυν αντιπολίτευση όταν διοικούσε τον δήμο είχε γνωμοδοτήσει για την μετακίνηση των ζώων από την κατοικημένη περιοχή, γιατί η παρουσία τους ενοχλούσε συγκεκριμένους κατοίκους. Το εν λόγω θέμα πάντως ανεβλήθη για επόμενη συνεδρίαση, γνωστού όντος ότι και ο νόμος για τις σταυλικές εγκαταστάσεις έχει αλλάξει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)