Διάλεξε τι από τα δυο είσαι. Γιατί κάτι άλλο δεν μπορεί να είσαι. Ή φασίστας ή ηλίθιος θα είσαι. Ή έχεις καταπιεί το δόλωμα ως χάνος της πολιτικής και της δημοσιογραφίας και χρεώνεσαι ως ηλίθιος ή παραβλέπεις το ψέμα και συνεχίζεις ακάθεκτος την αναπαραγωγή του για ιδεολογικούς και προπαγανδιστικούς και μόνο λόγους και κατατάσσεσαι στους εξ αγχιστείας συγγενείς του Γκέμπελς.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Και εν αρχή ην ο ακροδεξιός – κρυφοχρυσαυγίτικος διαδικτυακός υπόκοσμος που έστησε εκ του μη όντος την «είδηση» με τους αλλόθρησκους που κατέβασαν το εικόνισμα της Παναγίας από τον χώρο που φιλοξενούνταν σε κλειστό γυμναστήριο στην Ελευθερούπολη της Καβάλας και, σαν να μην έφτανε αυτό, απαίτησαν να σιγήσουν και οι καμπάνες του γειτονικού ναού καθώς ο ήχος τους προσέβαλε τις θρησκευτικές παραδόσεις των «ισλαμολαθροεισβολέων». Και σαν να μην έφτασε ούτε κι αυτό, ποδοπάτησαν και τα πρόσφορα με τα οποία επεχείρησε να τους φιλέψει ο παπάς του χωριού.

Τι ήταν να το γράψουν στα sites τους οι ελληνόψυχοι; Τράβηξαν από το θηκάρι τους τα γιαταγάνια οι ισλαμοφάγοι της Νέας Δημοκρατίας και ποιος δεν τους φοβήθηκε. Έκοβε ο Άδωνις. Έραβε ο Πλεύρης. «Μην τους ανέχεστε» τιτίβιζε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προφανώς απευθυνόμενος στον τοπικό πληθυσμό, τον οποίο προέτρεπε να πάρει στο κυνήγι τους αλλόθρησκους. «Θα κάνουν σκλάβες τις γυναίκες μας» υπερθεμάτιζε το έτερο ψυχοπαίδι του Σαμαρά. Τι και αν έπεφταν οι διαψεύσεις σαν το χαλάζι από την Καβάλα; Αυτοί το βιολί τους. «Μην τους ανέχεστε». Μα δεν κατέβασαν καμία εικόνα, εξηγούσε ο δήμαρχος Παγγαίου. «Μην τους ανέχεστε». Διαψεύδω, ρητώς και κατηγορηματικώς έλεγε ο πρωτοσύγκελλος της τοπικής Μητρόπολης. «Μην τους ανέχεστε» ήταν η μόνιμη επωδός των ακροδεξιών της Ν.Δ.

Και εκεί που είσαι έτοιμος να σηκώσεις τα χέρια ψηλά με τους φασίστες και την επιμονή τους, έρχεται με καθυστέρηση δυο ημερών και το telemarketing της μικρής οθόνης να σου πουλήσει, παρά τις διαψεύσεις, τη φοβερή και τρομερή αποκάλυψη με τα αίσχη των ισλαμοτέτοιων της Ελευθερούπολης. Και νά η ιερή οργή. Και νά η σε απ’ ευθείας σύνδεση αγανάκτηση με τους αχάριστους. Και συ να στέκεσαι με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και να αναρωτιέσαι φωναχτά: Τώρα αυτός είναι φασίστας ή ηλίθιος;

Πέτρος Κατσάκος

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)