Τη Δευτέρα 4 Απριλίου πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και όπως γράφει η «Φωνή» σε άλλη στήλη, οι συνδυασμοί είναι τρεις. Μόνο ο συνδυασμός που τώρα κατέχει τα ηνία της Πανηπειρωτικής εξέδωσε ανακοίνωση η οποία και έτυχε ευρείας δημοσιότητα και δεν ξέρουμε αν εξέδωσε ανακοίνωση για τους στόχους που θέτει και ο άλλο συνδυασμός, αφού κάτι τέτοιo δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας.

Όπως και να ‘χει όμως το πράγμα οι αδελφότητες και οι ομοσπονδίες της Ηπείρου, αλλά και όλη η Ηπειρώτικη αποδημία, περιμένουν από τη Νέα Διοίκηση με ομοψυχία να διεκπεραιώσει τις όποιες εκδηλώσεις έχει από κοινού προγραμματίσει και από κοινού να διεκδικήσει τα αιτήματα που απασχολούν την Ήπειρο βασικά, αλλά και την Ηπειρωτική αποδημία, ανεξάρτητα της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στην εξουσία τη συγκεκριμένη στιγμή.

Η επί πολλά χρόνια –μέχρι και τώρα- διαφοροποίηση των πλειοψηφούντων μελών και εκείνων της μειοψηφίας, που έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο οι μεν να κοιτάζουν προς μία πλευρά και οι δε προς την άλλη, δεν συνεισφέρει στη γενικότερη συναντίληψη που θα πρέπει να διακατέχει τους διοικούντες την ΠΣΕ. Ο όρος που θα πρέπει να τεθεί σ’ αυτές τις εκλογές, είναι ο συνδυασμός που θα πλειοψηφίσει να συμπεριλάβει στις τάξεις του, παραχωρώντας αξίωμα και μέλη τα οποία θα εκλεγούν με τον δεύτερο συνδυασμό.

Για να μην επαναλάβουμε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παραταξιακά ψηφοδέλτια αλλά το ψηφοδέλτιο να είναι ενιαίο και μέσα απ’ αυτό αν εκλεγούν οι ικανότεροι να διοικήσουν την ΠΣΕ. Δεν είναι ούτε ο καιρός, ούτε οι συνθήκες επιτρέπουν να υπάρχουν παραταξιακά ψηφοδέλτια σε μία Ομοσπονδία η οποία στόχο έχει να ενώσει και όχι να χωρίσει τις αδελφότητες και τους συλλόγους που συμμετέχουν στη συγκρότησή της.

Προς τούτο είναι βασικό το παράδειγμα άλλων Συνομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και οι οποίες με βάση της ενότητα που διακρίνει τα διοικητικά τους συμβούλια, έχουν πετύχει πάρα πολλά. Τόσο για τους απόδημους συμπατριώτες τους, όσο και για την γενέτειρα γη.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)