Από το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας λάβαμε απάντηση σε σχόλιο της εφημερίδας μας σχετικά με την ενημέρωση που παρείχε ο υφυπουργός οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στους εμποροεπαγγελματοβιοτέχνες της Άρτας μετά από πρόσκληση του εκεί Επιμελητηρίου και γιατί η ίδια πρόσκληση δεν έγινε και από το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Δεσμευόμενο από την άγραφη αρχή της η εφημερίδα μας να μην «έχει τον τελευταίο λόγο» στις απαντήσεις αναγνωστών και φορέων, επιθυμεί να απαντήσει μόνο στην άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου η οποία αφορά την ενημέρωση των μελών από στελέχη του φορέα. Γιατί άλλο πράγμα είναι «στελέχη του φορέα» (των οποίων την ικανότητα δεν αμφισβήτησε η «Φωνή») και άλλο η ενημέρωση από τον ίδιον τον υφυπουργός, αρμόδιο για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Κατά τα άλλα, τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες. Η απάντηση:

«22 Μαρτίου 2016

Αγαπητέ Διευθυντή

Στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 18 Μαρτίου 2016, στα “παραλειπόμενα σχόλια της καθημερινότητας” και με τίτλο “Γιατί όχι και στην Πρέβεζα ο Χαρίτσης;” αδικείτε με την απορία σας το Επιμελητήριο Πρέβεζας για τους παρακάτω λόγους.

- Αρχικά σεβόμαστε το πρόγραμμα του Υπουργού διότι όπως γνωρίζετε την επόμενη ακριβώς μέρα το πρωί είχε αντίστοιχη εκδήλωση στα Ιωάννινα, με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η οποία είχε αναβληθεί μία φορά από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

- Άποψή μας είναι να γίνεται έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των επιχειρήσεων -  μελών μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή και ας μην είναι απαραίτητα από τον υπουργό. Στοιχείο που αποδεικνύει και η δημοσίευση της πρόσκλησης Ενημερωτικής Εκδήλωσης του Επιμελητηρίου μας για την ίδια  ενημέρωση  στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας σας στη σελίδα 9 και στη στήλη “ΕΙΔΗΣΕΙΣ”.

-  Ακόμη σας γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και του λιανικού εμπορίου δεν μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και όσοι έχουν ενταχθεί δεν είναι “κολλητοί” μας ούτε “κομματικοί φίλοι μας”.

- Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Άρτας και έκλεισε τον κύκλο των τοποθετήσεων από τους παρεμβαίνοντες και με προτάσεις αλλά και με αιτήματα προς τον Υπουργό.

Τέλος κλείνοντας όσον αφορά όποια σκοπιμότητα της πιθανής παράλειψης του Επιμελητηρίου μας να καλέσει τον ίδιο τον υπουργό για ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού μας, σας καλούμε να συνδράμετε να προσκληθεί και να παρευρεθεί ο υπουργός το συντομότερο δυνατόν στην Πρέβεζα, ώστε να διασφαλίσετε τον μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων που θα ενταχθούν από το νομό μας.

Με εκτίμηση, Γιάννης Γιαμάς»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)